8 Σεπτεμβρίου 2021

Ήθελαν να ρίξουν το αεροπλάνο που έβγαλε τον Μοράλες από τη Βολιβία

2/12/2019 "Ο Έβο Μοράλες όμως είναι ζωντανός, ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης μάχης, που οι λεπτομέρειές της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, (ο πιλότος του αεροπλάνου που τον μετέφερε παρασημοφορήθηκε από τον Μεξικανό πρόεδρο). Είναι ζωντανός αυτός και ο λαός του, που πληρώνει βαρύ φόρο αίματος σε μια πολύ σκληρή μάχη, μάχη που δίνει για λογαριασμό όλων μας. Ας το βουλώσουμε και ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε". Οι Ινδιάνοι αποδείχτηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν (cubaniagriega.blogspot.com)

Και ήρθε η ώρα και έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες των γεγονότων που κάποιοι τότε θεωρούσαν απλές εικασίες:

Η αποκάλυψη περιέχεται στο τελευταίο βιβλίο του Προέδρου Λόπες Ομπραδόρ. Περιγράφει επίσης τις προσπάθειες απομάκρυνσης του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες από το αεροσκάφος.

"Έκανε μια κλειστή στροφή προς την αντίθετη κατεύθυνση της τροχιάς του βλήματος (δεξιά) αυξάνοντας τον ρυθμό ανόδου για να αποφύγει την πρόσκρουση, παρατηρώντας ότι το ίχνος, πολύ κάτω από το αεροσκάφος, πήρε κατεύθυνση προς το έδαφος χωρίς να φτάσει στο ύψος που είχε φτάσει εκείνη τη στιγμή, περίπου 3.000 πόδια […]"

"[…] το μεξικάνικο αεροπλάνο δεν είχε άδεια απογείωσης, ο πρώην αντιπρόεδρος Άλβαρο Γκαρσία τηλεφώνησε στον πρώην διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας της Βολιβίας (FAB) Γκονζάλο Τερσέρος, σήμερα στη φυλακή για την υπόθεση του πραξικοπήματος και τον προειδοποίησε: "Κανένα πρόβλημα στρατηγέ, εδώ υπάρχουν συγκεντρωμένοι πάνω από 10.000 σύντροφοι. Το αεροδρόμιο θα καεί, εμείς θα καούμε, οι στρατιώτες σας θα καούν, με δική σας ευθύνη". Αυτό το τηλεφώνημα ήταν κομβικό για να μπορέσουμε να απογειωθούμε".

Η στρατιωτική πηγή αποκάλυψε επίσης ότι παράλληλα με την άρνηση να δοθεί άδεια απογείωσης, παρατήρησαν "αυξημένη δραστηριότητα από ένοπλο προσωπικό και οπλισμένα οχήματα και στις δύο πλευρές του διαδρόμου, καθώς και στην περιοχή της τροχοδρόμησης".

"[...]ο πιλότος Μιγκέλ Ερνάντες Εντουάρντο Βελάσκες κατέβηκε από το αεροσκάφος για να προσπαθήσει, χωρίς επιτυχία, να επικοινωνήσει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Λουίς Κρεσένσιο Σαντοβάλ και να αναφέρει την κατάσταση. Σε εκείνη τη φάση υπήρξε η πρώτη απειλή και προσπάθεια από τους Βολιβιανούς να βγάλουν τον Μοράλες από το αεροπλάνο.

"Ο πιλότος χτυπήθηκε από τους στρατιωτικούς,Τον διέταξαν να σηκώσει τα χέρια, ζητώντας του να βγάλει τον Έβο Μοράλες από το αεροπλάνο του. Εκείνη τη στιγμή, ένα άλλο άτομο τον πλησίασε από πίσω και τον χτύπησε στο κάτω μέρος της πλάτης με το κοντάκι ενός όπλου, τύπου Garand και ο πιλότος στράφηκε αριστερά για να το αντιμετωπίσει […] Τότε ένας άλλος ένστολος τον χτύπησε στο στομάχι με την κάνη ενός αυτόματου και κόλλησε την κάνη στο στήθος του ".

"[…] έγιναν και άλλες προσπάθειες να μπουν στο αεροπλάνο και να πάρουν τον Μοράλες, ο πιλότος το απέτρεψε στεκόμενος μπροστά στη σκάλα επιβίβασης . Αναφέρθηκε επίσης ότι ο «ζήτησε πολλές φορές να σταματήσει ο εκτοξευτής ρουκετών να στοχεύει το αεροσκάφος".

"Στο έγγραφο, σύμφωνα με τον ιστότοπο, ​​γίνεται ότι γνωστό ότι ένας στρατηγός επέτρεψε την απογείωση αλλά με την προϋπόθεση και την απειλή αυτή να πραγματοποιηθεί σε 30 λεπτά. Τονίζοντας ότι δεν θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των επιβατών ή την ακεραιότητα του αεροσκάφους εάν δεν τηρηθούν αυτές οι οδηγίες".
Πηγή: la-razon.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας