24 Απριλίου 2021

Οι σοσιαλιστές της Βενεζουέλας ενισχύουν την αδερφοσύνη με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας

Τα κόμματα και οι λαοί των δύο εθνών διατηρούν  πολυετείς αδερφικές σχέσεις

Το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) επανέλαβε την Παρασκευή την προθυμία του να εμβαθύνει τους δεσμούς συνεργασίας και άφθαρτης αδελφόσύνης με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας (PCC).

Αδερφικό χαιρετισμό προς τον πρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες για την εκλογή του ως πρώτου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του PCC , έστειλε ο Ντιοσλάδο Καμπέγιο, πρώτος αντιπρόεδρος της βασικής πολιτικής οργάνωσης της Βενεζουέλας.

Ο κουβανός πρόεδρος ανέλαβε τη θέση που κατείχε ως τώρα, ο Αρχηγός του Στρατού Ραούλ Κάστρο Ρους, ένας από τους εκπροσώπους της ιστορικής ηγεσίας της κουβανικής επανάστασης, με επικεφαλής έναν άλλο ιστορικό ηγέτη, τον Φιντέλ Κάστρο Ρους, του οποίου η κληρονομιά ήταν παρούσα στο 8ο Συνέδριο του PCC.


Το κείμενο εκτιμά ότι «με τη μεγάλη πολιτική του ικανότητα, τις κρυστάλλινεςς ηθικές του αρχές, την ακλόνητη πίστη του στην κληρονομιά του Φιντέλ και του Ραούλ (Ντιάζ-Κανέλ) θα ανταποκριθεί στην τεράστια πρόκληση να οδηγήσει το Κόμμα μπροστά απέναντι στον βάναυσο οικονομικό αποκλεισμός των Γιάνκις, την απροκάλυπτη αρέμβαση της Ουάσιγκτον και τα σκληρές επιπτώσεις της πανδημίας»..

Σε αυτό το πνεύμα, το PSUV επισημαίνει τις αποφάσεις που έλαβε το PCC προκειμένου να ενισχύσει την πρωτοπόρα θέση του σε διάφορα  ζωτικά μέτωπα εργασίας, σε μια εποχή που εντείνεται η  πάλη κατά του ιμπεριαλισμού, σε τομείς όπως, η ιδεολογική δουλειά, η εσωτερική οργάνωση του κόμματος και οι δεσμοί του με την λαό.

Από την  πλευρά  του, το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας έχει εμπιστοσύνη  ότι η Κούβα θα προχωρήσει στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού και στο περίπλοκο έργο της ανάπτυξης της οικονομίας για την επίτευξη της ευημερίας των Κουβανών, παρά τον αποκλεισμό των Ηνωμένων Πολιτειών, την κρίση υγείας που προκαλείται από τον Covid-19 και τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας της

«Τέλος, με αυτήν την ευκαιρία, επιβεβαιώνουμε  για άλλη μια φορά, την ακλόνητη απόφασή μας να εργαστούμε για την εμβάθυνση της συνεργασίας και της άφθαρτης αδελφοσύνης μεταξύ των κομμάτων και των λαών μας. Μπορείτε πάντα να βασίζεστε στο PSUV και στο λαό μας στην αλληλεγγύη μας και την απόλυτη υποστήριξη στους αγώνες σας», καταλήγει  η δήλωση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια