17 Αυγούστου 2020

Νέα εκατομμύρια για παλιές συκοφαντίες

 Raúl Antonio Capote 

Εν μέσω της πανδημίας COVID-19 και ενώ ο Λευκός Οίκος ενίσχυσε την οικονομική πολιορκία κατά της Κούβας, η κυβέρνησή μας εφάρμοσε πάνω από 20 μέτρα σε θέματα εργασίας, μισθών και κοινωνικής ασφάλισης για την προστασία των πολιτών της χώρας μας.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ ανακοίνωσαν αυτήν την εβδομάδα τη διάθεση ενός κονδυλίου έως και τριών εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα άλλο “αναπτυξιακό πρόγραμμα” με στόχο την καταγγελία της “εργασιακής και σεξουαλικής” εκμετάλλευσης στην Κούβα.

Αυτός ο ελιγμός , νέα εκτροπή του πολέμου ενάντια στο νησί, είναι μέρος της στρατηγικής που ακολούθησε η κυβέρνηση Τραμπ για να αποσπάσει την προσοχή, με έναν εκλογικό στόχο, από την κακοδιαχείριση της πανδημίας, του COVID-19, η οποίο έχει ήδη σχεδόν πέντε εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 160.000 θανάτους σε αυτή τη χώρα.

Μια σύντομη υπενθύμιση: Το άρθρο 40 του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Κούβας αναγνωρίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ως υπέρτατη αξία. Το άρθρο 42 θεσπίζει την ισότητα όλων των προσώπων ενώπιον του νόμου, ενώ το άρθρο 43 αναφέρει ότι οι γυναίκες και οι άνδρες έχουν ίσα δικαιώματα και ευθύνες.


Ο κουβανικός νόμος των νόμων (Σύνταγμα) διασφαλίζει την άσκηση των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των γυναικών, τις προστατεύει από τη βία λόγω φύλου σε οποιαδήποτε έκφραση της και χώρο της και δημιουργεί τους θεσμικούς και νομικούς μηχανισμούς για αυτό.

Εν μέσω της πανδημίας COVID-19 και ενώ ο Λευκός Οίκος ενίσχυσε την οικονομική πολιορκία κατά της Κούβας, η κυβέρνησή μας εφάρμοσε περισσότερα από 20 μέτρα σε θέματα εργασίας, μισθών και κοινωνικής ασφάλισης για την προστασία των πολιτών της χώρας μας.

Ο μισθός και η προστασία είναι εγγυημένα για όλους, κανένας δεν αποκλείστηκε ή δεν υπέστη διακρίσεις, η υγειονομική περίθαλψη μετατράπηκε στο πρώτο χαράκωμα του μετώπου ενάντια στο νέο κορονοϊό και επέτρεψε στην Κούβα να επιτύχει αποτελέσματα που δεν μπορούν, ακόμη και στα όνειρά τους, να επιδείξουν αυτοί που μας συκοφαντούν και μας επιτίθενται.

Καθώς εκατομμύρια άνεργοι Βορειοαμερικανοί βαδίζουν προς την πείνα και την απώλεια των σπιτιών τους, ανίκανοι να πληρώσουν το ενοίκιο τους, σε μια χώρα όπου οι περισσότεροι δεν έχουν πρόσβαση σε ένα σύστημα υγείας και πρέπει να πληρώσουν υψηλό κόστος για τα φάρμακα που οι κουβανοί λαμβάνουν δωρεάν , Ο Πρόεδρος Τραμπ παίζει γκολφ.

Ποιος εγγυάται τα δικαιώματα των γυναικών εκεί, θύματα σεξουαλικής βίας από άνδρες όπως ο Τζέφρει Επστέιν , πολύ γνωστός επενδυτής και φίλος του Ντόναλντ Τραμπ, και άλλες προσωπικότητες της κυβέρνησης αυτής της χώρας ;

Η Ελίζαμπεθ Μελέντες Φίσερ, συν ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Ιδρύματος Selah Freedon / Selah Way, σε άρθρο της στους New York Times στις 19 Ιουλίου, αναγνώρισε ότι η σεξουαλική κακοποίηση και η εκμετάλλευση ευάλωτων γυναικών και κοριτσιών υπήρχε πάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο Ρόνυ Χάουατ, ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Βιωσιμότητας, σημείωσε, σε ένα άρθρο ότι μια έκθεση του 2018 για τον Παγκόσμιο Δείκτη Δουλείας εκτιμά ότι περίπου 503.000 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στη σύγχρονη δουλεία στο έθνος του Βορρά.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών μας συκοφαντεί, χρησιμοποιώντας το ως πρόσχημα για να εντείνει τον αποκλεισμό κατά της Κούβας και αναζητώντας απεγνωσμένα την εκλογική υποστήριξη της μαφίας του Μαϊάμι.

Περισσότερα χρήματα των φορολογουμένων των ΗΠΑ θα μπουν στα ταμεία αυτών που ευημερούν με την επιχείρηση της αντεπανάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια