1 Αυγούστου 2020

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ [ VIDEO RT ]


Εν μέσω της πανδημίας αυξάνει η υποστήριξη στην πρόταση για το Νόμπελ Ειρήνης στην Ιατρική Κουβανική Μπριγάδα Χένρυ Ριβ. Αυτοί οι γιατροί , νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας της Κούβας συνεργάζονται σε διάφορες χώρες που έχουν πληγεί από τον Covid-19. Oλες τις λεπτομέρειες, μας μεταδίδει από την Αβάνα, ο ανταποκριτής μας Όλιβερ Σαμόρα Όρια. 


- Η πρωτοβουλία προωθείται στο ιντερνέτ και στα κοινωνικά δίκτυα από δεκάδες οργανώσεις αλληλεγγύης με την Κούβα από κάθε γωνιά του κόσμου που ζητούν να αποδοθεί το Βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη στην μπριγάδα Χένρυ Ριβ, μία ιατρική κουβανική μπριγάδα που είναι εξειδικευμένη να προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών καθώς μεγάλων επιδημιών και έχουν σταλεί χιλιάδες άνθρωποι, χιλιάδες εργαζόμενοι της κουβανικής δημόσιας υγείας , σε σχεδόν 30 χώρες για να αντιπαλέψουν αυτή την πανδημιά. 

- Μιλάμε για διάφορες πρωτοβουλίες, πρώτα και κύρια σε χώρες της Ευρώπης, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Λατινική Αμερική . 

- Μια από τις πιο ηχηρές πρωτοβουλίες, ήταν μία ομάδα στο facebook που δημιουργήθηκε από μία ελληνική οργάνωση και σε λίγο καιρό μετά από τη δημιουργία της, ήδη συγκέντρωνε πάνω από 16.000 ανθρώπους, οι οποίοι υποστήριζαν αυτό το αίτημα (Η σελίδα σε Fb Νόμπελ στους γιατρούς της ΚΟΥΒΑΣ 2021 https://www.facebook.com/groups/40912... ) και επίσης, δύο οργανώσεις αλληλεγγύης με την Κούβα στη Γαλλία, έκαναν κάλεσμα μέσω μιας σελίδας που ονομάζεται mesopinions.com και ύστερα από λίγο καιρό μετατράπηκε πια σε κίνημα που αγκάλιασε πάνω από 160 οργανώσεις που υποστήριζαν το αίτημα σε περίπου 20 χώρες.

 - Τώρα το ζήτημα έχει τεθεί και έτσι ζητούν πια πολλές ομάδες αλληλεγγύης με την Κούβα να δημιουργηθεί μία διεθνής επιτροπή που θα δώσει μεγαλύτερη ισχύ σε αυτή την πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια