22 Αυγούστου 2018

ΤΕΛΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 48ης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΠΡΙΓΑΔΑΣ «ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ»

Δεκατρείς αντιπροσωπείες, από πάνω από 20 χώρες, συμμετείχαμε στην 48η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί», μετά από πρόσκληση του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP), προς τιμήν της 65ης επετείου από την επίθεση στα στρατόπεδα Μονκάδα και Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες. Μπορέσαμε να γνωρίσουμε την κουβανική πραγματικότητα και ότι η Κούβα συνεχίζει να διατηρεί τα ιδανικά και τις βασικές αρχές της αλληλεγγύης και της ανθρωπότητας του σοσιαλιστικού της εγχειρήματος, βασισμένη στις ιδέες του Μαρτί.

Για όλα τα παραπάνω, οι συμμετέχοντες σε αυτήν την Μπριγάδα, συναινετικά:
  1. Απαιτούμε την άμεση άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κούβα, για περισσότερα από 55 χρόνια. 
  2. Καταγγέλλουμε τον εξω-εδαφικό χαρακτήρα του αποκλεισμού, όπως έχει αποτυπωθεί στους νόμους Χέλμς-Μπάρτον και Τοριτσέλι και έχουν εγκριθεί από το Κονγκρέσο των ΗΠΑ, που επιβάλλουν κυρώσεις και πρόστιμα σε μονάδες, οργανισμούς και επιχειρήσεις τρίτων χωρών που έχουν εμπορικές σχέσεις με την Κούβα, εμποδίζοντας έτσι όχι μόνο την ανάπτυξη της Κούβας, αλλά και την ωφέλεια των επιστημονικών επιτευγμάτων της από τους ίδιους μας τους λαούς. 
  3. Απαιτούμε την επιστροφή του εδάφους που κατέχεται παράνομα από τη Ναυτική Βάση στο Γκουντάναμο της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχει μετατραπεί σε φυλακή, στην οποία συνεχίζουν να παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. 
  4. Θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε την παραπληροφόρηση, την χειραγώγηση και τα ψέματα σχετικά με την κουβανική πραγματικότητα, κάνοντας πιο ενεργητική και αποτελεσματική χρήση των μέσων και των κοινωνικών δικτύων που έχουμε στη διάθεσή μας. 
  5. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το κίνημα αλληλεγγύης με την Κούβα στη Ευρώπη και τις δράσεις μας ενάντια στον αποκλεισμό, που δεν επηρεάζει μόνο τους κουβανούς, αλλά και πολλούς λαούς του κόσμου. 
  6. Παρά τον αρνητικό αντίκτυπο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους λαούς μας, αναγνωρίζουμε ως θετική την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της Συμφωνίας Πολιτικού Διαλόγου και Συνεργασίας με την Κούβα, που έθεσε τέλος στην ονομαζόμενη «Κοινή Θέση», που είχε επιβληθεί σε αυτή τη χώρα για περισσότερα από 20 χρόνια. 
  7. Θα διαδώσουμε και θα στηρίξουμε την 17η Ηπειρωτική (Πανευρωπαϊκή) Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στην Σλοβενία από τις 23 έως τις 25 Νοέμβρη, φέτος. 
  8. Θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη συμμετοχή φίλων στο κίνημα αλληλεγγύης των μπριγάδων εθελοντικής εργασίας στην Κούβα, ως τρόπο γνωριμίας με την πραγματικότητά της και ανταλλαγής εμπειρίας με τον κουβανικό λαό, ειδικότερα στην 49η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί», τον Ιούλη του 2019. 
  9. Επαναβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας με τους δίκαιους αγώνες των άλλων λαών του κόσμου και με τις δημοκρατικές διαδικασίες και διαδικασίες ενοποίησης στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.
ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!

ΖΗΤΩ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!


ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ «ΦΡΑΝΚ ΠΑΪΣ»,
ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΥΒΑ,
26 ΙΟΥΛΗ 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια