19 Ιουλίου 2018

5.000.000 έφτασαν οι επισκέπτες στο Μνημείο του Τσε στη Σάντα Κλάρα

Σάντα Κλάρα - Το γλυπτό συγκρότημα του μνημείου του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, έφτασε τα πέντε εκατομμύρια επισκέπτες, από τις 28 Δεκεμβρίου 1998 που εγκαινιάστηκε, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον στην Κούβα και στο εξωτερικό για την προσέγγιση της ζωής και το έργου του αργεντινο-κουβανού αντάρτη.

Τα στοιχεία αφορούν μόνο αυτούς που επισκέπτονται το μουσείο και εισέρχονται στο χώρο όπου αναπαύονται τα λείψανα του λατινοαμερικάνου επαναστάτη και μερικών από τους συντρόφους του στο αντάρτικο της Βολιβίας, το οποίο άνοιξε στις 17 Οκτώμβρη 1997.

Η Νόρις Κάρντενας, διευθύντρια του Κέντρου, δήλωσε στο Κουβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ACN) ότι η αυτό που ξεχωρίζει είναι η αθρόα καταλυτική παρουσία ανθρώπων από όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη, με κίνητρα που ξεκινούν από το συναίσθημα και φτάνουν μέχρι την αναζήτηση της κρυμμένης αλήθειας στις χώρες τους.

Στα στοιχεία των επισκεπτών, δεν υπολογίζονται οι χιλιάδες ανθρώπων που φτάνουν στις ανοιχτούς χώρους του μνημείου, ούτε οι συμμετέχοντες στις πολιτικές, πολιτιστικές, σπουδαστικές και άλλες τελετές που λαμβάνουν χώρα στο συγκρότημα, πρόσθεσε.

Τόνισε ότι αυτό το έτος ήταν πολύ σημαντικό για αρκετές εορταστικές εκδηλώσεις, όπως ο γιορτασμός της 90ης επετείου από τη γέννηση του Τσε, στις 14 Ιουνίου.

Για τον προσεχή Δεκέμβριο, είναι προγραμματισμένες οι εκδηλώσεις για τις τρεις δεκαετίες των εγκαινίων του ιστορικού ιδρύματος και τα 60 χρόνια της μάχης της Σάντα Κλάρα, με πρωταγωνιστή τη Φάλαγγα Νο 8 του Επαναστατικού Στρατού, με διοικητή τον Τσε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια