4 Ιουλίου 2018

9.000 Έλληνες έχουν επισκεφτεί την Κούβα από το 2014

Περισσότεροι Έλληνες επισκέφτηκαν την Κούβα το 2017 και το πρώτο εξάμηνο του 2018 από ότι τα τελευταία χρόνια (2014-2016).  Νέα ταξιδιωτικά γραφεία εντάσσουν την Κούβα ως προορισμό στα προγράμματά τους.

Οι φίλοι της Κούβας στην Ελλάδα είχαν μια σημαντική εκπροσώπηση στην Παρέλαση της 1ης Μάη στην Πλατεία της Επανάστασης και συμμετείχαν ενεργά στην μπριγάδα στο Διεθνές Κάμπινγκ "Julio Antonio Mella", δουλεύοντας στην κουβανική γεωργία και γνωρίζοντας τη ζωή της χώρας μας, την πρόοδό της, τα κοινωνικά της επιτεύγματα και τα προβλήματά της που καλείται να επιλύσει.

Στην Ελλάδα, όπου η πώληση βιβλίων γενικά έχει πληγεί από την κρίση, η πώληση βιβλίων στα ελληνικά για την Κούβα έχει αυξηθεί κατά 80%.  Εκατοντάδες Έλληνες παρακολούθησαν την έκθεση φωτογραφίας "Με την Κούβα στην Καρδιά" σε Αθήνα και Λευκάδα, όσο και μέσω των κοινωνικών δικτύων.


Μια σημαντική κοινότητα κατοίκων της Κούβας ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, μαζί με τις κουβανο- ελληνικές οικογένειές τους.

Η Ελλάδα έχει την Κούβα στην καρδιά της!
Ο Χοσέ Μαρτί αγάπησε βαθιά το "ελληνικό στοιχείο". Μιλούσε ελληνικά, σπούδασε την ελληνική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα. Και μετάφρασε ελληνική ποίηση στα ισπανικά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια