13 Μαΐου 2018

CUBA SOCIALISTA, το θεωρητικό περιοδικό της ΚΕ του ΚΚ Κούβας στο ίντερνετ

www.cubasocialista.cu
Από το περασμένο Σάββατο (5/5/2018) είναι διαθέσιμος στο διαδίκτυο ο ιστότοπος του πολιτικού περιοδικού της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας “Cuba Socialista”, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cubasocialista.cu .

Στα πλαίσια της έναρξης λειτουργία του ιστότοπου, παρουσιάστηκε επίσης η 4η έκδοση του περιοδικού σε έντυπη μορφή, το οποίο έχει κάνει συνολικά 6 εκδόσεις, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.  

Σύμφωνα με τον Ενρίκε Ουμπιέτα, διευθυντή του περιοδικού, σκοπός της εμφάνισης του Cuba Socialista στο διαδίκτυο, είναι η ενθάρρυνση της συζήτησης. “Δεν είναι ένα περιοδικό ενημέρωσης αλλά προβληματισμού, με κείμενα που δεν παλιώνουν”.  

Πρόθεση της σύνταξης είναι να τροφοδοτείται η σελίδα με νέο περιεχόμενο σε εβδομαδιαία βάση, παρ ότι θα έχει επίσης, αφιερώματα, συνεντεύξεις, δοκίμια και οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημοσιευθεί στην έντυπη μορφή του περιοδικού.  


Όπως επεσήμανε κατά την παρουσίαση ο Έλμο Ερνάντες, επιμελητής και κριτικός τέχνης, μέλος επίσης της συντακτικής ομάδας του περιοδικού, η σημασία και ο στόχος του Cuba Socialista, καθορίστηκαν από τον Φιντέλ Κάστρο, κατά την ίδρυση του περιοδικού το Σεπτέμβριο του 1961:
H Cuba Socialista φιλοδοξεί να δημιουργήσει θεωρητική συζήτηση στον πληθυσμό και να ενισχύσει την πολιτική και ιδεολογική κουλτούρα της κουβανικής κοινωνίας“.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια