11 Απριλίου 2017

Νέος υπαίθριος χώρος WiFi στο πάρκο Coppelia στην Αβάνα


Εγκαινιάστηκε στην Αβάνα η 60η δημόσια περιοχή ασύρματου δικτύου (Wi Fi), στο γνωστό πάρκο Coppelia σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπου λειτουργεί το διάσημο παγωτατζίδικο. Ο χώρος διαθέτει 200 καθίσματα (παγκάκια) και δημόσια τουαλέτα και γενικότερα πολύ καλύτερες συνθήκες για σύνδεση στο διαδίκτυο.  Στην Αβάνα είναι πολύ συνηθισμένο οι χρήστες του ιντερνέτ να συνδέονται ασύρματα σε υπαίθριους χώρους, στους οποίους υπάρχει μεγάλος συνωστισμός.
Οι περισσότεροι χρήστες που βρέθηκαν την πρώτη μέρα λειτουργίας δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από τις πολύ καλύτερες συνθήκες σε αυτό το χώρο και κάποιοι πρότειναν να μπουν και ομπρέλες για προστασία από τον ήλιο τις πρωινές ώρες.

Η επέκταση των περιοχών ασύρματου συνεχίζεται σε ολόκληρη τη χώρα και πρόσφατα ξεκίνησε το πρόγραμμα οικιακών συνδέσεων στο ίντερνετ από την κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.


Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε μια εξαιρετικά μεγάλη μείωση του κόστους σύνδεσης (σε εθνικό νόμισμα - CUP) για τις εγχώριες σελίδες (.cu). Παρ όλα αυτά, πιστεύουμε ότι η υπαίθρια πλοήγηση με laptop και τηλέφωνα, έχει γίνει πια παράδοση στην Κούβα.
 Και η αλήθεια είναι ότι η Αβάνα, δεν είναι μια πόλη που σε εμπνέει να κλειστείς μέσα και να σερφάρεις με τις ώρες. Της πάει της Αβάνας  το υπαίθριο σερφάρισμα.
(Πληροφορίες και φωτογραφίες από την Γκράνμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια