9 Απριλίου 2017

H Κούβα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΡΟΧΕΛΙΟ ΣΙΕΡΑ ΝΤΙΑΣ

Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την μονομερή επίθεση που πραγματοποίησαν στις 6 του Απρίλη οι ΗΠΑ με πυραύλους ενάντια στην αεροπορική βάση Σαιράτ την επαρχία Χομς της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την υποτιθέμενη χρήση από την κυβέρνηση της Συρίας χημικών όπλων εναντίον αμάχων.

Αυτή η παράνομη χρήση ισχύος, στο περιθώριο των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί σοβαρή και κατάφωρη παραβίαση του (Καταστατικού) Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου και προσβολή κατά ενός κυρίαρχου κράτους, ενώ οξύνει την σύγκρουση σε αυτή την χώρα και στην περιοχή και απομάκρυνση την επίτευξης λύσης μέσω διαπραγματεύσεων.

Η Κούβα που έχει υπογράψει και είναι συμβαλλόμενο Κράτος στη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα, καταδικάζει σθεναρά τη χρήση χημικών όπλων από οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε περίσταση, συμπεριλαμβανομένων και των τρομοκρατικών ομάδων.

Αυτή η ενέργεια κατά της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, έγινε χωρίς ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), ένας διεθνής εντολοδόχος οργανισμός για να εξασφαλίσει την συμμόρφωση με τη Σύμβαση Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων, να έχει διενεργήσει μία αμερόληπτη, στοχευμένη, διαφανή και χωρίς πολιτική σκοπιμότητα έρευνα για αυτή την υπόθεση. Δεν είναι επιτρεπτή η απόδοση ευθυνών, μέχρι να υπάρξει μία δήλωση από τον  OPCW.

Εκφράζω τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, από αυτή και τις προηγούμενες επιθέσεις στη Συρία.

http://www.cubadebate.cu/noticias/2017/04/07




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια