22 Ιουνίου 2015

H Κούβα εξελίσσεται σε μια από τις πιο διαδικτυωμένες χώρες του κόσμου

Yohandry Fontana, La Habana

Η Κούβα θα εξελιχθεί σε μια από τις πιο δικτυωμένες χώρες του κόσμου , και επιπλέον, σε χώρα τις μεγαλύτερες δυνατότητες χρήσης του διαδικτύου, δήλωσε στο blog της Yohandry , πηγή του Υπουργείου Πληροφορικής, που προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του.


Μόλις έγινε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν  35 νέα σημεία ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wifi) , το blog έστειλε ένα ερωτηματολόγιο σε έναν ειδικό του ίδιου υπουργείου.

  1. Σε λίγους μήνες, θα δοθούν περισσότερα από 100 σημεία Wifi σε όλη τη χώρα, πέρα από τις υπάρχουσες αίθουσες πλοήγησης της κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών ETECSA και του Συλλόγου Νεολαίας Πληροφορικής. Καταβάλλεται προσπάθεια να αυξηθεί η συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η επιστήμη.
  1. Η ανάπτυξη των οικιακών συνδέσεων αποτελεί επίσης προτεραιότητα. Τα Wifi είναι μια λύση, καθώς αποφεύγονται τα καλώδια οπτικών ινών. Θα πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα στις περιοχές των πάρκων, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση στον πληθυσμό.
  1. Η ETECSA ξεκίνησε να πωλεί κινητά τηλέφωνα που έχουν δυνατότητα σύνδεσης Wifi και άλλες εναλλακτικές. Ομοίως, η Κούβα αποκτά τάμπλετς και διάφορα μοντέλα και μάρκες που διαθέτει στο δίκτυο των καταστημάτων της,ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στο Wifi. H εκπαίδευση υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο.
  1. Όλοι οι κουβανοί γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή. Αυτό είναι μία δύναμη. Τo διαδίκτυο δεν είναι μόνο για να είμαστε στο facebook, το twitter και τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και για να παρέχει περιεχόμενο, διάχυση της γνώσης και της εμπειρίας που είναι ήδη διαθέσιμη.
  1. Σε αυτή την κατεύθυνση, συζητιέται σε όλο το νησί στους πυρήνες του κόμματος ένα ντοκουμέντο σχετικά με το ιντερνέτ και τους σκοπούς του. Το Κόμμα και η Κυβέρνηση είναι ευαισθητοποιημένοι πάνω σε αυτό το θέμα.
  1. Οι τιμές συνεχίζουν να πέφτουν στο μέτρο του δυνατού. Μελετώνται διάφοροι τρόποι πώλησης της πρόσβασης στο διαδίκτυο, όπως είναι η πώληση καρτών και άλλων υπηρεσιών από την ETECSA.
Aυτή είναι μία σύνοψη των απαντήσεων που έστειλε στο blog ο ειδικός του Υπουργείου Πληροφορικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια