10 Μαρτίου 2015

Όπως η Κούβα δεν ήταν ποτέ μόνη, ούτε η Βενεζουέλα θα είναι

Δήλωση της Επαναστατικής Κυβέρνησης

 της Δημοκρατίας της Κούβας


Η Επαναστατική Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κούβας έλαβε γνώση για το αυθαίρετο και επιθετικό Εκτελεστικό Διάταγμα που εκδόθηκε από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ενάντια στην Κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας που κατατάσσει την χώρα ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια, σε αντίποινα για τα μέτρα που πάρθηκαν για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της ενάντια στις δραστηριότητες παρέμβασης των κυβερνητικών αρχών και του βορειοαμερικανικού Κογκρέσου.
Πως απειλεί η Βενεζουέλα τις Ηνωμένες Πολιτείες ; Από μια απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων, χωρίς στρατηγικά όπλα, χωρίς να απασχολεί πόρους ή προσωπικό  για να συνωμοτεί κατά της βορειοαμερικανικής συνταγματικής τάξης,  η δήλωση αυτή ακούγεται αναξιόπιστη και απογυμνώνει αυτούς που την έκαναν.



Ωστόσο, μια τέτοια δήλωση την χρονιά που θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Βενεζουέλα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον παρεμβατικό χαρακτήρα της  εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η σοβαρότητα αυτής της εκτελεστικής δράσης  θέτει σε συναγερμό της κυβερνήσεις  της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, οι οποίες στην Δεύτερη Σύνοδο Κορυφής της CELAC στην Αβάνα, κήρυξαν την περιοχή  Ζώνη Ειρήνης και απορρίπτουν  κάθε επιζήμια ως προς αυτό πράξη καθώς συσσωρεύονται αρκετές εμπειρίες της αυτοκρατορικής παρέμβασης στην ιστορία  της.

Η Επαναστατική Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κούβας επαναλαμβάνει και πάλι την πλήρη υποστήριξή της, όπως και του λαού μας, στην Μπολιβαριανή  Επανάσταση,  στην νόμιμη Κυβέρνηση του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο και στον αδερφό ηρωικό λαό της Βενεζουέλας.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει  στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους ή να το κατατάσσουν κάποιοι, χωρίς τεκμηρίωση,  ως απειλή για την εθνική τους ασφάλεια.

Όπως η Κούβα δεν ήταν ποτέ μόνη, ούτε η Βενεζουέλα θα είναι ποτέ.

Αβάνα, 9 Μάρτη 2015






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια