24 Νοεμβρίου 2014

Η παρουσίαση του βιβλίου του Κάρλος Ταμπλάδα (+video)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κουβανού οικονομολόγου Κάρλος Ταμπλάδα Πέρες "Τσε Γκεβάρα: Η πολιτική οικονομία της οικοδόμησης του σοσιαλισμού" που εκδόθηκε το 2014 από τις Εκδόσεις Διεθνές Βήμα. 

Πλήθος  φίλων και συναγωνιστών γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου της Νέας Ιωνίας ,ανάμεσά τους ο πρέσβης της Κούβας Οσβάλντο Κοβάτσο Μαρτίνες, ο πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντες, και ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Νίκος Καρανδρέας.  

Η εκδήλωση  άνοιξε η Νατάσα Τερλεξή από τις Εκδόσεις Διεθνες Βήμα, που ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση καθώς και όλους τους συντελεστές της έκδοσης και ακολούθησε βιντεοσκοπημένο μήνυμα  του συγγραφέα προς τους έλληνες αναγώστες. Μετά τις σύντομες παρεμβάσεις των Β.Γονατά, Π.Κατσαρού και Θ.Νάνου, χαιρέτησαν οι δύο πρέσβεις και ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες.

Στο αίθριο του Συνεδριακού Κέντρου υπήρχε η Εκθεση των έργων του Αντόνιο Γκερέρο, ενός από τους 3 κουβανούς που παραμένουν ακόμα άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ. Η έκθεση  αυτή, περιοδεύει στην Ελλάδα από τις αρχές Μαίου του 2014 και αυτή ήταν η 14 παρουσίασή της.

Υπήρχαν επίσης τα βιβλία του Διεθνούς Βήματος , κείμενο υπογραφών υποστήριξης στους Πέντε κουβανούς φυλακισμένους στις ΗΠΑ και φωτογραφικό - ενημερωτικό υλικό για την Μπριγάδα Αλληλεγγύης που θα πάει στην Κούβα τον Ιούλιο.

Στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου ,πριν την έναρξη της παρουσίασης προβλήθηκε βίντεο με υποτιτλισμένες ομιλίες του Τσε Γκεβάρα και του Φιντέλ Κάστρο, σχετικές με την θεματολογία του βιβλίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια