2 Νοεμβρίου 2014

Ψήφισμα για την Απελευθέρωση των 5 Κουβανών που εγκρίθηκε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ


«Σήμερα, 1η Νοέμβρη του 2014, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σύλλογοι Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων, Γυναικών, Μαθητών και Φοιτητών, συγκεντρωθήκαμε στην Αθήνα, στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που κάλεσε το ΠΑΜΕ, για να διαδηλώσουμε ενάντια στην αδικία και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στον εφιάλτη της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

Ταυτόχρονα όμως, δεν ξεχνάμε τους αγωνιστές που έθεσαν τη ζωή τους στην υπηρεσία του λαού τους, για την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων, για το δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει και να ρυθμίζει ο ίδιος την τύχη, τη ζωή και το μέλλον του, όπως είναι το παράδειγμα των 5 Κουβανών Πατριωτών.

Από το 1998 οι πέντε Κουβανοί πατριώτες Χεράρδο Ερνάντες, Ρενέ Γκονσάλες, Ραμόν Λαμπανίνιο, Φερνάντο Γκονσάλες και Αντόνιο Γκερέρο συνελήφθησαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και σύρθηκαν σε δίκη-παρωδία στο Μαϊάμι, μέσα σε κλίμα αντικουβανικής υστερίας που υποστηρίχθηκε μάλιστα με κρατικά κονδύλια σε δημοσιογράφους του Τύπου και της τηλεόρασης και σύρθηκαν στην φυλακή. Σήμερα οι 3 από τους 5 είναι ακόμα δεσμώτες στις αμερικανικές φυλακές σε συνθήκες απομόνωσης που καταπατούν τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά τους, και τα οποία έχουν καταγγελθεί από μεγάλο αριθμό προσωπικοτήτων και οργανώσεων σε όλο τον κόσμο. 

Αποδεικνύεται ακόμα περισσότερο ότι η όλη υπόθεση είναι μέρος και κλιμάκωση της εγκληματικής πολιτικής των ΗΠΑ, ενάντια στη Σοσιαλιστική Κούβα με τον εδώ και πάνω από 50 χρόνια πολύμορφο αποκλεισμό. Μέρος της επίθεσης είναι και η Κοινή Θέση που έχει υιοθετήσει η ΕΕ από το 1996, σε πλήρη σύμπλευση με την εγκληματική πολιτική των ΗΠΑ, που συνιστά απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωτερικά της.

Η επίθεση στην Κούβα είναι επίθεση στο δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει και να ρυθμίζει ο ίδιος το μέλλον του. Είναι μέρος της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και στη ζωή των εργαζομένων, της αντικομουνιστικής υστερίας και της έντασης του αυταρχισμού ενάντια στο εργατικό κίνημα στην ΕΕ και τα κράτη - μέλη της, σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας έχει πρωτοστατήσει με πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχτεί το ζήτημα και να τερματιστεί η κράτηση των αγωνιστών. Σήμερα για μια ακόμη φορά εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα για την απελευθέρωση και των άλλων 3 Κουβανών Αγωνιστών γιατί είναι ο μόνος τρόπος άσκησης πίεσης για να σταματήσει η άδικη και εκδικητική κράτησή τους στις ΗΠΑ.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλες τις οργανώσεις του λαϊκού κινήματος με ψηφίσματα, ανακοινώσεις, μηνύματα αλληλεγγύης και με άλλες πρωτοβουλίες να εκφράσουν μαζικά την καταδίκη τους στην άδικη και βάρβαρη φυλάκιση των 5 Κουβανών Πατριωτών. Να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης για την αποφυλάκιση τους.

Λευτεριά στους Κουβανούς Πατριώτες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια