18 Αυγούστου 2014

Η κοινή μοίρα της δικής μας Αμερικής και ο Φιντέλ


Αβάνα, 14/82014 – «Η κοινή μοίρα της δικής μας Αμερικής» είναι ό τίτλος του νέου βιβλίου του  Abel González Santamaría, διδάκτορα Πολιτικών Επιστημών, που παρουσιάστηκε εδώ την Τετάρτη στα πλαίσια των γιορταστικών εκδηλώσεων  για την συμπλήρωση των 88 χρόνων του ιστορικού ηγέτη της Επανάστασης Φιδέλ Κάστρο.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο συγγραφέας, έγκυρος αναλυτής και  φανατικός υποστηρικτής  της ενότητας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, περιέγραψε στους αναγνώστες  το  περιεχόμενο του βιβλίου και παρουσίασε φωτογραφίες, διαγράμματα και αναλύσεις σχετικά με την ιστορικότητα του αγώνα ανεξαρτησίας της ηπείρου.


Δεν υπάρχει περιοχή στον κόσμο με περισσότερο πολιτιστικό, εθνολογικό, γλωσσικό πλούτο  και απελευθερωτικές διαδικασίες , από  την δικιά μας, και  με αυτή την οπτική κατατίθεται αυτή  η πληροφόρηση για προβληματισμό πάνω στην ιστορία των λαών μας.

Ο Abel Prieto,  Σύμβουλος του Προέδρου του Συμβουλίου των Υπουργών και του Κράτους της Κούβας, δήλωσε κατά την διάρκεια της παρουσίασης ότι, αυτό είναι ένα βιβλίο είναι βαθιά  στο πνεύμα της αντίληψης του Μαρτί και παρουσιάζει με εντυπωσιακό τρόπο τις βαθιές ρίζες που έχει στο παρελθόν, η ιδεολογία της ολοκλήρωσης στην περιοχή.

Επεσήμανε επίσης, ότι το βιβλίο, που εκδόθηκε από τον εκδοτικό Captain San Luis μιλά για την ιστορία και όχι για αρχαιολογία, και περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα από την ανακάλυψη των αυτόχθονων πολιτισμών, μέχρι τον σχηματισμό της Κοινότητας Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC).

Την ίδια μέρα παρουσιάστηκε επίσης το βιβλίο “Ο Φιδέλ και ο άγνωστος πόλεμος” , του Αντισυνταγματάρχη Elvin Fontaine Ortiz, δημοσιογράφου και στενού συνεργάτη του κομαντάντε για πάνω από τέσσερεις δεκαετίες.

Το βιβλίο εκδόθηκε από τον οίκο “Πολιτικές Εκδόσεις”  και στα 16 κεφάλαιά του παρουσιάζει αδημοσίευτες μαρτυρίες αξιωματικών, βοηθών και μελών της προσωπικής φρουράς, που πρωταγωνίστησαν μαζί με τον συγγραφέα, στην καταπολέμηση των ένοπλων συμμοριών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος ο συγγραφέας, το βιβλίο είναι αποτέλεσμα  των απαραίτητων διαβουλεύσεων με  ιστορικούς, αξιωματούχους και στελέχη όλως των πολιτικών οργανώσεων, και έτσι , αποτελεί  μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του πρωταγωνιστικού ρόλου του κομαντάντε σε πολλές ενέργειας αντιμετώπισης του εχθρού,  σε πολλές από τις οποίες κινδύνευσε η ζωή του.


Τέλος,  το ίδιο διάστημα εγκαινιάστηκε στην πρωτεύουσα η Έκθεση του φωτορεπόρτερ Pablo Caballero Cuza, στην οποία παρουσιάζεται η  συλλογή 23 φωτογραφιών του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης που τραβήχτηκαν τα τελευταία χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια