2 Μαΐου 2013

Εργατική Πρωτομαγιά 2013 στην Κούβα

 Ο Luis Manuel Castanedo  γενικός γραμματέας του Κεντρικού Συνδικάτου Εργαζομένων της Κούβας μιλά για την σημασία της συμμετοχής στις παρελάσεις για την διεθνή μέρα των εργατών.
 Πηγή: Juventud Rebelde  

Oπως κάθε χρόνο, η Κούβα έχει ντυθεί ήδη στα χρώματα της Πρωτομαγιάς και προετοιμάζεται να γιορτάσει   την Διεθνή Μέρα των Εργατών στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, αλλά και σε όλες τις επαρχιακές πόλεις.  

Οι αφίσες,  τα μπαλόνια,  τα πανό, οι  φωτογραφίες και πολλές άλλες πρωτοβουλίες καλούν ιδιαίτερα τους χιλιάδες   νέους Κουβανούς να συμμετέχουν στις εορταστικές παρελάσεις.

 Ο Osnay Michael Hill , μέλος του Εθνικού Γραφείου του Ένωσης  Νέων Κομμουνιστών μιλώντας στην εφημερίδα  Juventud Rebelde δήλωσε ότι χιλιάδες νέοι αναμένεται να συμμετέχουν σε όλη την χώρα στις πρωτομαγιάτικες παρελάσεις με τα μπλοκ της οργάνωσης  και να διαδηλώσουν δεσμευόμενοι για το μέλλον της επανάστασης .

Ο Rewald Portal, μέλος του Επαρχιακού Γραφείου του Ένωσης Νέων Κομμουνιστών  της Αβάνας, δήλωσε  ότι το μπλοκ των 50.000 νέων σπουδαστών – μαχητών ,  από κάθε Δήμο, Σχολή και νεολαιίστικο φορέα της πρωτεύουσας θα κλείσει την παρέλαση στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα πλημυρίζοντας τους δρόμους από νωρίς το πρωί.

Επικεφαλής του νεολαιίστικου μπλοκ θα είναι το Ινστιτούτο Θετικών Επιστημών «Βλαντιμίρ Λένιν» και θα ακολουθούν πανεπιστημιακές, τεχνικές επαγγελματικές και  στρατιωτικές σχολές, οι μαθητές  των Γυμνασίων και η Ιατρική Σχολή για φοιτητές από την Λατινική Αμερικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια