8 Δεκεμβρίου 2018

55 άτομα από την Κύπρο συμμετείχαν στην εκδήλωση “Τερματισμός του αποκλεισμού της Κούβας – Αλληλεγγύη με την Κούβα“ στο Ευρωκοινοβούλιο


Την προηγούμενη Τετάρτη , 55 άτομα και από τις δύο κοινότητες του νησιού παρευρέθηκαν σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο με αίτημα τον τερματισμό του αμερικανικού αποκλεισμού της Κούβας.


55μελής αποστολή, με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου συναντήθηκε με τους δύο ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ. Αφού οι Βουλευτές ενημέρωσαν τους Κύπριους για τις εξελίξεις και τις ενέργειες τους, τέθηκαν τα ερωτήματα. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο κύριος σκοπός της επίσκεψης στις Βρυξέλλες, η εκδήλωση “Τερματισμός του αποκλεισμού της Κούβας – Αλληλεγγύη με την Κούβα“. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η επικεφαλής της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς, GUE/NGL, Γκάμπι Ζίμμερ, η πρέσβειρα της Κούβας στην ΕΕ, N. Coicochea Estenoz, βουλευτές από την Κούβα, ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Νεοκλής Συλικιώτης, άλλοι ευρωβουλευτές της ΕΕΑ/ΒΠΑ, καθώς και εκπρόσωποι κινημάτων αλληλεγγύης από την Ευρώπη.



“Ο 60ετής αποκλεισμός πρέπει να τελειώσει”

Η επικεφαλής της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς, GUE/NGL, Γκάμπι Ζίμμερ, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της GUE/NGL για τερματισμό του αποκλεισμού που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Κούβα εδώ και 60 χρόνια αλλά και στην άσκηση πιέσεων στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ, ώστε αυτές να ξεφύγουν από τις πολιτικές που επιβάλλουν οι ΗΠΑ.



Στο χαιρετισμό της, η πρέσβειρα της Κούβας στην ΕΕ, N. Coicochea Estenoz, ευχαρίστησε την ομάδα GUE/NGL για την εκδήλωση αλλά και για τον διαρκή αγώνα που δίνει για τον τερματισμό του αποκλεισμού.

Μετά τις ομιλίες, η εκδήλωση έληξε με συνθήματα υποστήριξης υπέρ της Κούβας. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις μεταξύ τους. Η κυπριακή νεολαία βγήκε από την αίθουσα αφού άνοιξε τη σημαία με τη φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα.

Η Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς / Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών (GUE / NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια