20 Ιουλίου 2018

Το μετάλλιο φιλίας απονεμήθηκε στο μεγάλο Σύριο φίλο της Κούβας, Mohsen Bilal


Aβάνα – Το Μετάλλιο της Φιλίας από το Συμβούλιο του Κράτους, μετά από πρόταση του ICAP,  απονεμήθηκε την Τετάρτη  στην έδρα του Κουβανικού Ινστιτούτου για την Φιλία των Λαών, στον Σύριο φίλο Mohsen Bilal. 

Ο λαός της Κούβας, ο Φιντέλ, ο Ραούλ, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας και η Λατινική Αμερική, έχουν την πλήρη αλληλεγγύη της καρδιάς μου, είπε, τονίζοντας τον αγώνα της Κούβας στην “αντιμετώπιση ενός εχθρού όχι μόνο της περιοχής αλλά και όλης της ανθρωπότητας”. 

Ο διακεκριμένος Σύριος φίλος, δήλωσε ότι είναι τιμή γι αυτόν “να έρθει σε αυτό το ιερό έδαφος της Κούβας για να τιμήσει όλους τους μαχητές της ελευθερίας” και με τρεμάμενη από τη συγκίνηση φωνή, είπε ότι δεν του αξίζει το βραβείο, αλλά το αποδέχεται από καρδιάς, εκφράζοντας την αγάπη του για τον λαό της Κούβας. 

Ο José Prieto Cintado, αντιπρόεδρος της ICAP, τοποθέτησε το μετάλλιο στο στήθος του Mohsen Bilal , ενός μεγάλου φίλου του νησιού της Καραϊβικής και προέδρου του Συνδέσμου Φιλίας Συρίας-Κούβας . 

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στην έδρα της ICAP,  η Leima Martínez, διευθύντρια Ασίας και Ωκεανίας του ICAP, διαβάστηκε την επιχειρηματολογία για την απονομή του μεταλλίου, επισημαίνοντας το εεκτεταμένο έργο του Mohsen Bilal στην αλληλεγγύη με την Κούβα και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. 

Ο Bilal, χειρούργος στο επάγγελμα, που  έχει επιφορτιστεί κατά καιρούς με διάφορες διοικητικές και πολιτικές ευθύνες στη χώρα του, πραγματοποίησε αρκετά ταξίδια στην Κούβα, κάνοντας συναντήσεις με τον ιστορικό ηγέτη της Επανάστασης, Fidel Castro, με τον Raúl Castro, πρώτο γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και τον σημερινό πρόεδρο των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών , Miguel Díaz-Canel. 

Ο Σύριος φίλος συμμετείχε στην πρόσφατη 24η σύνοδο του Φόρουμ του Σάο Πάολο στην Αβάνα και σε αυτή τη διεθνή εκδήλωση των αριστερών κομμάτων και κινημάτων, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina ότι η Συρία νικάει στο όνομα της ανθρωπότητας την τρομοκρατία που προωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους.


Iliana García Giraldino/Fotos: Karoly Emerson



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια