Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναγνώρισε την Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του έχει εφαρμόσει όλα τα δυνατά μέτρα πίεσης και βλάβης κατά της Κούβας, εκτός από τη στρατιωτική επιλογή.
«Δεν νομίζω ότι μπορεί να ασκηθεί πολύ περισσότερη πίεση, εκτός από το να εισβάλουμε και να καταστρέψουμε τον τόπο», δήλωσε σε συνέντευξη με τον Hugh Hewitt, ο οποίος τον ρώτησε αν θα εγκρίνει μια ναυτική «καραντίνα» όπως αυτή που ενεργοποίησε για τη Βενεζουέλα.
«Όλο το αίμα τους, όλη τους η ζωή ήταν η Βενεζουέλα. Είχαν το πετρέλαιο, τα χρήματα της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Τραμπ, πριν επισημάνει ότι η Κούβα έχασε «πολλούς στρατιώτες» κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επίθεσης που εξαπολύθηκε εναντίον της χώρας της Καραϊβικής.
Στη συνέχεια, ο Τραμπ επανέλαβε τους επαίνους του προς τον βορειοαμερικανικό στρατό, μετά την επίθεση της 3ης Ιανουαρίου, αλλά όταν ο Χιούιτ τον ρώτησε αν πίστευε ότι ο Κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ θα μπορούσε να «πέσει» όπως ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο Τραμπ έμφανίστηκε σίγουρος.
«Ναι, η Κούβα κρέμεται από μια κλωστή. Η Κούβα έχει σοβαρά προβλήματα. Η Κούβα έλαβε όλα τα χρήματά της για να προστατεύσει. Ήταν σαν προστάτης. Είναι σκληροί, ένας σκληρός λαός. Ένας σπουδαίος λαός», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός.
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «για πολλά χρόνια» αυτό λέγεται για τη μεγαλύτερη από τις Αντίλλες. «Η Κούβα αντιμετωπίζει προβλήματα τα τελευταία 25 χρόνια. Δεν έχουν εξαφανιστεί εντελώς, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά στο να εξαφανιστούν από τη δική τους βούληση», πρόσθεσε.
Ο Τραμπ, ο οποίος έχει εντείνει την βορειοαμερικανική παρέμβαση στον κόσμο, απείλησε στην ίδια συνέντευξη να εξαπολύσει «κόλαση» στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν αν σκοτώσουν διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου