28 Αυγούστου 2024

Αφιέρωμα στον κουβανικό κινηματογράφο στην Πορταριά παρουσία του πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Θεσσαλία του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα κ. Aramis Fuente Hernandez, κατόπιν της επίσκεψης που του απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, διοργανώνει αφιέρωμα στον κουβανικό κινηματογράφο, με την προβολή της ταινίας Cuba Libre, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Πορταριάς, στον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου «Αρχοντικό» Πορταριάς.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο πρέσβης, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Το αφιέρωμα στον κινηματογράφο της Κούβας εντάσσεται στο υψηλής ποιότητας πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο εκτός των άλλων προσβλέπει και στην ψυχολογική ενδυνάμωση των κατοίκων περιοχών που επλήγησαν από τον τυφώνα «Daniel».

Επιπλέον ανοίγει δίαυλους επικοινωνίας μεταξύ λαών που βρίσκονται τόσο μακριά και ταυτόχρονα τόσο κοντά ως προς τις ιστορικές τους αναφορές και προσφέρει τη δυνατότητα γνώσης του πολιτισμού του Κουβανικού λαού και των επιδράσεων του από τον ελληνικό πολιτισμό.

Cuba Libre, σκηνοθεσία/σενάριο: Jorge Luis Sanchez, μουσική: Juan Manuel Ceruto, φωτογραφία: Rafael Solís, πρωταγωνιστούν: Christian Sánchez, Alejandro Guerrero, Jo Adrian Haavind, Isabel Santos, Adael Rosales, Manuel Porto.
Μία όμορφη ταινία, με συμβολισμούς όπου ο σκηνοθέτης παρουσιάζει το τέλος του Ισπανο-Kουβανο-Aμερικανικού πολέμου τον 19ο αιώνα. Το Cuba Libre είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Sanchez και διαφέρει εντελώς από το «El Benny» και το μιούζικαλ «Irremediablemente Juntos». Όντας μια καθαρά ιστορική ταινία εκείνης της εποχή είναι από εκείνες που δεν βλέπουμε πλέον από τους Κουβανούς δημιουργούς. Για να γράψει το σενάριο, ο Sanchez διεξήγαγε εκτεταμένη ιστορική έρευνα, μια διαδικασία που περιλάμβανε αρκετές επισκέψεις στα αρχεία της εθνικής βιβλιοθήκης Jose Marti της Αβάνας.

Αφιέρωμα στον κουβανικό κινηματογράφο στην Πορταριά παρουσία του πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα - e-thessalia.gr Συμπεριλάβετε 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια