15 Φεβρουαρίου 2024

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Κούβα την επόμενη εβδομάδα

Μόσχα, 14 Φεβρουαρίου
(Prensa Latina) Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Κούβα στις 19 Φεβρουαρίου για συνομιλίες με τον πρόεδρο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ και τον ομόλογό του Μπρούνο Ροντρίγκεζ, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

"Στις συνομιλίες με τους κουβανούς εταίρους αναμένεται να συζητηθούν επίκαιρα θέματα διμερούς συνεργασίας, η παγκόσμια και περιφερειακή ατζέντα", δήλωσε η Ζαχάροβα.

"Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στις βασικές πτυχές της περαιτέρω ενίσχυσης της ρωσο-κουβανικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης στη βάση της εμβάθυνσης του πολιτικού διαλόγου και της οικοδόμησης δεσμών στον οικονομικό και εμπορικό, χρηματοπιστωτικό και επενδυτικό, επιστημονικό και τεχνικό, πολιτιστικό και ανθρωπιστικό τομέα", δήλωσε η ίδια.

"Τα δύο μέρη θα εξετάσουν επίσης το ενδεχόμενο συνεργασίας για την αποτροπή της υπονόμευσης των παγκοσμίως αναγνωρισμένων αρχών και κανόνων του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, για την αντιμετώπιση των νεοαποικιακών πρακτικών και των παράνομων μονομερών περιοριστικών μέτρων στις κρατικές σχέσεις", τόνισε η Ζαχάροβα.

Canciller ruso visitará Cuba próxima semana - Prensa Latina (prensa-latina.cu)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια