31 Οκτωβρίου 2022

Ο Κουβανός Πρόεδρος Ντίας Κανέλ συγχαίρει τον Λούλα ντα Σίλβα για την εκλογική του νίκη (+ Βίντεο)


Ο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες, πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνεχάρη τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, που εξελέγη Πρόεδρος της Βραζιλίας στον δεύτερο γύρο των εκλογών στον Νοτιοαμερικανικό γίγαντα.

«Αγαπητέ αδερφέ Λούλα, σε συγχαίρω εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Κούβας, που γιορτάζουμε τη μεγάλη σου νίκη υπέρ της ενότητας, της ειρήνης και της ολοκλήρωσης της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Υπολόγιζε πάντα στην Κούβα», έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο Twitter ο πρόεδρος της μεγαλύτερης των Αντιλλών. 

Ο Ντίας Κανέλ επεσήμανε ότι παρ ότι καθυστέρησαν τη νίκη του με στυγερές μεθόδους, δεν μπόρεσαν να τον εμποδίσουν να κερδίσει με την ψήφο του λαού.

 

Συγχαρητήρια στον Λούλα ντα Σίλβα και στον λαό της Βραζιλίας για τη νίκη που πέτυχαν, έστειλε επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγγια, "μια νίκη ενάντια στην αδικία και για την ειρήνη και την ενότητα", όπως είπε.


Άλλες διεθνείς προσωπικότητες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον νεοεκλεγέντα αρχηγό του κράτους, όπως ο Νικολάς Μαδούρο Μόρος, πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο οποίος εξέφρασε στην ίδια ψηφιακή πλατφόρμα ότι γιορτάζουν τη νίκη του βραζιλιάνικου λαού.

«Ζήτω οι λαοί που είναι αποφασισμένοι να είναι ελεύθεροι, κυρίαρχοι και ανεξάρτητοι! Σήμερα στη Βραζιλία θριάμβευσε η δημοκρατία. Συγχαρητήρια Λούλα! Μια μεγάλη αγκαλιά!» τόνισε.

Η Κριστίνα Κίρτσνερ, Αντιπρόεδρος της Αργεντινής, δημοσίευσε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, "αγάπη και πολλή ευτυχία". 

Ευχαριστώ το λαό της Βραζιλίας. Ευχαριστώ, σύντροφε Λούλα, που έφερες πίσω τη χαρά και την ελπίδα στη Νότια Αμερική μας, δήλωσε.

  Felicita Díaz-Canel a Lula da Silva por victoria electoral (+Video) • Trabajadores



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια