30 Οκτωβρίου 2022

Η Κούβα κλείνει την 22η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων

Εν μέσω της περίπλοκης διεθνούς κατάστασης, η Κούβα δίνει προτεραιότητα στην οικονομική μάχη, τον αγώνα για ειρήνη και ιδεολογική σταθερότητα.

Ο Πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι ο ορίζοντας του έθνους της Καραϊβικής συνεχίζει να είναι σοσιαλιστικός και ανέφερε ότι η Κούβα "εκτιμά τις χώρες που με ταπεινότητα και βαθιά ανθρωπιστική και αλληλέγγυα στάση παραμένουν πιστές στις ιδέες τους και αντιστέκονται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ".

Κατά το κλείσιμο της 22ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, ο επίσης πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας (PCC), απευθυνόμενος στις περισσότερες από 140 αντιπροσωπείες από 77 κόμματα και 60 χώρες, που είναι διαπιστευμένες στην εκδήλωση, τόνισε:

«Εδώ είμαστε, ονειρευόμαστε και πράττουμε, επιχειρώντας, πάνω απ' όλα, να κάνουμε το αδύνατο δυνατό, δηλαδή να κάνουμε αυτό που οι εχθροί του σοσιαλισμού και επομένως της ανθρώπινης προόδου είπαν ότι ήταν αδύνατο, αφού οι ιδέες του Μαρξ, του Ένγκελς και του Κομμουνιστικού Μανιφέστου φαινόταν να κινητοποιούν τους εκμεταλλευόμενους και να τρομοκρατούν τους εκμεταλλευτές».


Σε αυτό το πνεύμα, ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι η κρίση του καπιταλισμού, που επιδεινώθηκε από την πανδημία του Covid-19, βάθυνε τον αποκλεισμό, τις κοινωνικές ανισότητες και ευνόησε την εμφάνιση εξτρεμιστικών και φασιστικών ιδεών.

Ομοίως, εξέφρασε την ακλόνητη υποστήριξη στη Βενεζουέλα, στην Επανάσταση των Σαντινίστας και στις υποθέσεις των λαών του Πουέρτο Ρίκο, της Παλαιστίνης και των Αράβων της Σαχάρας, καθώς και τα συγχαρητήριά του στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας για την επιτυχία του πρόσφατου Συνεδρίου του.


«Ας εκδιώξουμε τον προσωποκεντρισμό, τη διαίρεση και τον σεχταρισμό, πρακτικές που βαθαίνουν τις διαφορές, επιδεινώνουν τη δυσπιστία και σπάζουν τις συναινέσεις ευνοώντας τον ιμπεριαλισμό. Ο διχασμός θα ευνοεί πάντα τα συμφέροντα των δυνάμεων που εκπροσωπούν το διεθνές οικονομικό κεφάλαιο, την αντεπανάσταση και τον ιμπεριαλισμό», τόνισε ο κουβανός ηγέτης.

Cuba clausura XXII Encuentro Internacional de Partidos Comunistas | Noticias | teleSUR (telesurtv.net)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια