22 Ιανουαρίου 2022

Δήμαρχοι των ΗΠΑ ενδιαφέρονται για ιατρική συνεργασία με την Κούβα

Ουάσιγκτον, 20 Ιανουαρίου (Prensa Latina)
- Μια ομάδα δημάρχων από τις ΗΠΑ ενδιαφέρεται για την ιατρική συνεργασία της Κούβας, ειδικά με την διεθνιστική ταξιαρχία Henry Reeve, η οποία έχει συμβάλει στον αγώνα κατά του Covid-19 σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Αυτό αναφέρει ο ιστότοπος The Washington Informer και παρουσιάζει λεπτομέρειες για τα εμπόδια που επιβάλλει η Ουάσιγκτον στην ιατρική βοήθεια από την Κούβα. Τη στιγμή ακριβώς που η μετάλλαξη Omicron του SARS-CoV-2 εξαπλώνεται στη χώρα του βορρά, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, μια ομάδα τοπικών ηγετών ετοιμάζεται να ζητήσει από την κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν να ακυρώσει την μακροχρόνια πολιορκία που εμποδίζει τους επαγγελματίες υγείας από την Κούβα να βοηθήσουν τους γιατρούς στο βορειοαμερικανικό έδαφος.

Στις 20 Δεκεμβρίου, όταν καταγράφηκε αξιοσημείωτη αύξηση των μολύνσεων από τον Covid-19 και των νοσηλειών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Παγκόσμιας Διάσκεψης Δημάρχων, Τζόνι Φορντ, συναντήθηκε με Κουβανούς διπλωμάτες για να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα.

H πρέσβης της Κούβας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Λιάνις Τόρρες, και ο αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της αποστολής του νησιού στα Ηνωμένα Έθνη, Γιούρι Γκάλα, ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων σε αυτή τη συνάντηση με τον πρώην δήμαρχο του Τουσκέτζ της Αλαμπάμα.

Για σχεδόν δύο ώρες, αναφέρει το Washington Informer, συζήτησαν τις προσπάθειες της Κούβας να σταματήσει την πανδημία, παρά τα εμπόδια του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού της Ουάσιγκτον, που εμποδίζει την πρόσβαση στα απαραίτητα φάρμακα και πόρους.

Μίλησαν επίσης για τα κουβανικά εμβόλια κατά του Covid-19, που χρησιμοποιούνται με επιτυχία για την ανοσοποίηση του πληθυσμού της χώρας της Καραϊβικής και άλλων κρατών όπως η Βενεζουέλα και το Βιετνάμ.

Εν όψει της επικείμενης Παγκόσμιας Διάσκεψης Δημάρχων στο Έατονβλ της Φλόριντα και τις προσπάθειες του δημάρχου του Νιουτάρκ, Ρας Μπαράκα, Newark να συμμετάσχει στην Ένωση Αφροαμερικανών Δημάρχων και την Εθνική Διάσκεψη Μαύρων Δημάρχων, ο Φόρντ Ford αναμένει περισσότερες ευκαιρίες να ασκήσει πίεση στον Μπάιντεν σχετικά με την κουβανική ιατρική συνεργασία.

«Η Κούβα μπορεί να μας βοηθήσει πολύ και θέλουμε να βρούμε τρόπο να αξιοποιήσουμε την εμπειρία της», τόνισε ο γενικός διευθυντής της Παγκόσμιας Διάσκεψης Δημάρχων. Γι' αυτό θα εργαστούμε για να πείσουμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει αυτή τη συνεργασία, πρόσθεσε, σύμφωνα με το The Washington Informer. Οι εκπρόσωποι τύπου του Λευκού Οίκου δεν απάντησαν στην ερώτηση του εν λόγω πρακτορείου σχετικά με τη θέση της κυβέρνησης Μπάιντεν σε αυτό το αίτημα.

Σύμφωνα με διεθνή στατιστικά στοιχεία, η Κούβα –με τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά του Covid-19 – είναι μεταξύ των κορυφαίων σε αυτόν τον τομέα παγκοσμίως. Η Παγκόσμια Διάσκεψη Δημάρχων είναι μια οντότητα μέσω της οποίας δημοτικοί, εθνικοί και ξένοι ηγέτες δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης και δημιουργούν εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες.

Alcaldes de EEUU interesados en colaboración médica con Cuba (prensa-latina.cu)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια