17 Ιανουαρίου 2022

“Ο Χοσέ Μαρτί και το «ελληνικό στοιχείο»” - Παρουσίαση του βιβλίου στο Βόλο (19/1/2022)

Παρουσίαση του βιβλίου “Ο Χοσέ Μαρτί και το «ελληνικό στοιχείο»” διοργανώνει την Τετάρτη στις 19.00 στο αμφιθέατρο Σαράτση η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσία του συγγραφέα του βιβλίου José Oriol Marrero Martínez.

Ο Χοσέ Μαρτί, εθνικός ήρωας της Κούβας, ήταν μια πολύπλευρη προσωπικότητα: εμπνευσμένος ποιητής και διηγηματογράφος, πολύγλωσσος μεταφραστής, χαρισματικός δημοσιογράφος, πολυταξιδεμένος διεθνιστής και επαναστάτης. Σκοτώθηκε το 1895, σε ηλικία 42 ετών, σε μάχη στη διάρκεια του Β’ αγώνα υπέρ της ανεξαρτησίας της Κούβας έναντι των Ισπανών. Στο συγγραφικό του έργο υπάρχουν δεκάδες αναφορές σε πρόσωπα και τόπους της αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδας.


Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο José Oriol Marrero Martínez, πρόξενος της Δημοκρατίας της Κούβας στην Αθήνα από το 2017. Έχει σπουδάσει στο Ανώτατο Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών της Μόσχας και στη συνέχεια στην Αβάνα, στο Πεκίνο και στο Καράκας και έχει τιμηθεί με το Εθνικό Βραβείο Επιστημονικής Έρευνας για νέους Κουβανούς. Έχει υπηρετήσει σε διευθυντικές θέσεις σε επιστημονικά ιδρύματα της Κούβας και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Κούβας στην Αθήνα κα Zelmys Maria Dominguez Cortina.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας