4 Ιουλίου 2021

"Άσκηση" καταστολής και λογοκρισίας του Facebook - Guerrilla Comunicacional


Aπό χθες ένα ξαφνικό κύμα λογοκρισίας έχει χτυπήσει εκατοντάδες λογαριασμούς, που δεν μπορούν να κοινοποιήσουν περιεχόμενο στα προφίλ τους, χωρίς να έχουν δοθεί εξηγήσεις.


Αντάρτικο Ενημέρωσης /Guerrilla Comunicacional
 

Το γενικό μπλοκάρισμα εκατοντάδων - αν όχι χιλιάδων - προφίλ στο fb τις τελευταίες μέρες είχε όλα τα χαρακτηριστικά γενικής άσκησης καταστολής/λογοκρισίας.

- Ήταν στο πνεύμα των τελευταίων σχετικών αποφάσεων της Ε.Ε για τον έλεγχο της διακινούμενης πληροφορίας στα κοινωνικά δίκτυα.

- Έπιασε ένα πολύ διευρυμένο κύκλο χρηστών, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς, δημοσιογράφους, μέχρι απλούς χρήστες. Αναμένουμε την πολιτική αντίδραση σε αυτό.

- Όσο αφορά εμάς, ήταν επίσης μια άσκηση "αντιμέτρων" σε τέτοιες κατασταλτικές ενέργειες λογοκρισίας που ανέδειξε την ανάγκη αναπροσαρμογής τους στη νέα κατάσταση.

- Σε κάθε περίπτωση, το facebook και τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας εχθρικός χώρος για τις προοδευτικές ιδέες, όπως ακριβώς και τα ΜΜΕ. Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη της αλήθειας και της ελευθερίας έκφρασης και σε αυτά, χωρίς αυταπάτες, αναπτύσσοντας αντίμετρα και εναλλακτικές. Πρόκειται για ένα διαρκές "αντάρτικο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια