18 Ιουλίου 2021

Aντικουβανική ομάδα στην Αθήνα - "gUSAnera Griega"

Mετάφραση από τα κουβανικά: "Singao" = άντε γαμήσου, "ΜIS HUEVOS = Τα @@μου, Υψωμένος μέσος δάκτυλος = Διεθνές σήμα σεξιστικής απειλής

Αυτό που αφορά εμάς,  τους Έλληνες που υπερασπιζόμαστε  την Κούβα, είναι ότι εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι  ούτε θα γίνει ποτέ Μαϊάμι

Στα πλαίσια του διεθνούς αντικουβανικού "επενδυτικού προγράμματος" των τελευταίων ημερών , προετοιμάστηκε μέσω κοινωνικών δικτύων και εμφανίστηκε ταυτόχρονα (ημέρα, ώρα, συνθήματα, χρώματα, γραμματοσειρές,κ.α) σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στη χώρα μας, περιφερόμενη (Σύνταγμα - Πρεσβεία) ολιγομελής αντικουβανική ομάδα, φιλοδοξώντας να πλασαριστεί ως παράρτημα της αντίστοιχης διεθνούς πρωτοβουλίας με έδρα το Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Από τους 500+  κουβανούς που κατοικούν εδώ, περίπου 1,5 δεκάδα -οι οποίοι κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας -  και ποτέ η πολιτική δεν ήταν  το αγαπημένο τους άθλημα - αποφάσισε να ξεφτιλιστεί και από κουβανοί να μετατραπούν σε "κουβανικής καταγωγής". Ανάμεσά τους και αρκετοί διερχόμενοι  που εισέρχονται στη χώρα, συνήθως παράνομα, πασχίζοντας να φτάσουν Ισπανία, όπου φαίνεται να συγκεντρώνονται δυνάμεις αντικουβανών για τη δημιουργία ενός "Ευρωπαϊκού Μαϊάμι". Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτή η πολύμηνη περιπλάνηση, χωρίς την δυνατότητα (προφανώς και διάθεση) για εργασία, απαιτεί χρήμα , πολύ χρήμα, που φυσικά δεν λείπει.

Τα συνθήματα δεν πρωτοτυπούν, για την ακρίβεια είναι πανομοιότυπα με αυτά που παίζουν παντού και τα διαβάζουμε και στα κυρίαρχα ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι οι Κουβανοί Γιατροί είναι "σκλάβοι του καθεστώτος", ότι δεν υπάρχει αποκλεισμός (εμπάργκο) και είναι ένα τέχνασμα της κυβέρνησης. Και αν υπάρχει, καλώς υπάρχει γιατί δεν αποζημιώθηκαν οι εθνικοποιημένες ιδιοκτησίες των ΗΠΑ από την Κούβα.

Υποστηρίζουν  επίσης ότι είναι πατριώτες και αγαπούν τον λαό της Κούβας, ωστόσο  κάποιοι υπογράφουν το αίτημα προς τον πρόεδρο Μπάιντεν, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και τον ΟΗΕ για "Στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στην Κούβα για ανθρωπιστικούς λόγους" !



 
Δηλώνουν ακόμα  (όπως και στην Κούβα)  ότι οι διαδηλώσεις τους είναι ειρηνικές. Ωστόσο, στα κοινωνικά δίκτυα παραδίδουν μαθήματα κατασκευής μολότοφ και πολλά άλλα ευτράπελα, γιατί.... "δεν το έχουν"!



Εύκολα γίνεται αντιληπτό,  ότι δεν πρόκειται περί πολιτικών αντιλήψεων ή αν κάποιος είναι υπέρ, κατά ή κριτικός στην κυβέρνηση της Κούβας. Να ζητά κάποιος στρατιωτική επέμβαση στην ίδια του τη χώρα  υποστηρίζοντας τη  βίαιη ανατροπή της  κυβέρνησής της, είναι κάτι που περνά τις "κόκκινες γραμμές" και τον  μετατρέπει από Κουβανό (cubano) σε κουβανικής καταγωγής (nacido en Cuba). Για την ακρίβεια σε εχθρό (enemigo) της ίδιας του της πατρίδας.

Βεβαίως ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει και να κάνει ότι θέλει. Είναι δική του υπόθεση αν το κάνει με το αζημίωτο ή  απλά δεν αξιολογεί το ηθικό κόστος. Όμως την πάτησαν, το σχέδιο δεν βγήκε για άλλη μια φορά.  Είχαν πιστέψει βλακωδώς ότι θα κέρδιζαν μέσα στην Κούβα.

Ήδη ξεκίνησε η αποσύνθεση. Δηλώνουν δημόσια, στα κοινωνικά δίκτυα, την  απογοήτευσή τους που η συντριπτική πλειοψηφία των Κουβανών στην Ελλάδα,  στην Ευρώπη, όπως και στην στην ίδια την Κούβα, τους γύρισε την πλάτη. Η Κούβα κέρδισε για άλλη μια φορά.


ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΑΜΙ - ΕΞΩ Η "GUSANERA"    
Την αξιοπρέπεια δεν στην παίρνουν, την παραδίνεις μόνος σου.


Περισσότερα μετά τις διακοπές.

***

* Gusanera, από το Gusano/σκουλίκι. Ετσι χαρακτηρίστηκαν από τα πρώτα χρόνια της Επανάστασης οι κουβανοί εχθροί της Κούβας που υποστήριζαν τις ΗΠΑ και είχαν εγκατασταθεί ή πήγαιναν να εγκατασταθούν στο Μαϊάμι για να πολεμήσουν την Κούβα από εκεί. . Gusanera είναι το σύνολο αυτών. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν αποδίδεται στο σύνολο των Κουβανοαμερικανών που ζουν στο Μαϊάμι, γιατί πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν την Επανάσταση ή δεν θέλουν και δεν συμφωνούν με την επιθετικότητα των ΗΠΑ κατά της Κούβας. Επομένως, οι gusanos είναι μια μειοψηφία, μία μαφία  με πολλά λεφτά στη διάθεσή της, και στο Μαϊάμι.

Σημ. Όσο αφορά εκείνους τους Κουβανούς φίλους, που δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι παίχτηκε, ας ακούσουν αυτόν τον συμπατριώτη του που ζει κα δουλεύει στο Μαϊάμι, "στη φωλιά του θηρίου" και,  έχει καταλάβει πολύ καλά τι παίχτηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια