30 Ιουνίου 2021

Πηγαδάκι με τους λαούς του κόσμου στο Καράκας

Βαγγέλης Γονατάς, Ελλάδα, Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας και μέλος οργανώσεων Αλληλεγγύης με την Κούβα και τη Βενεζουέλα

«Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι εδώ. Σε μια αξιοπρεπή χώρα που δίνει τη μάχη της και που μπορεί με μαθηματικούς όρους να μη βγαίνει, αλλά με πολιτικούς όρους και όρους καρδιάς βγαίνει και παραβγαίνει. Όπως και η Κούβα, που εξήντα χρόνια βγαίνει έτσι. Υπάρχει ένα κομμάτι που βλέπει κριτικά τη Βενεζουέλα, κι όχι μόνο τη Βενεζουέλα, βλέπει κριτικά ότι επαναστατικό κινείται κι αντιστέκεται… Αλλά αυτά είναι σημεία των καιρών. Οι λαοί που αντιστέκονται, οι χώρες που αντιστέκονται έχουν την ηγεσία της αντίστασης, κι όχι οι παρηκμασμένοι κινηματικά ευρωπαίοι. Εγώ δεν έρχομαι εδώ (κυρίως και μόνο) για να δείξω την αλληλεγγύη μου, αλλά για να πάρω. Δεν δίνουμε, κυρίως παίρνουμε, ακριβώς λόγω της κινηματικής κατάστασης. Ήταν το 1994 που ήταν καλεσμένος ο Τσάβες (από τον Φιντέλ) στην Αβάνα και είπαν κι οι δύο τότε ότι οι ιδέες του Μαρτί και του Μπολίβαρ είναι όσο ποτέ επίκαιρες, ότι η επανάσταση της εποχής μας είναι ο αντι-ιμπεριαλισμός. Αυτό είναι το καθήκον μας. Μακάρι να το καταλάβει κι η Ευρώπη πως εδώ γι αυτό γεννιούνται τόσα κινήματα, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο».

Πηγαδάκι με τους λαούς του κόσμου ΙΙ - The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση
Ρόζα Μαρία Σώτο, ιθαγενής, ακτιβίστρια για την κοινωνική δικαιοσύνη, Περού. Πάστορας Τ’σερυ Αμόρ Ντίκινσον, ΗΠΑ, Οκλαχόμα, Black Lives Matter. Βαγγέλης Γονατάς, Ελλάδα, Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας. Μανόλο Δος Σάντος, Νέα Υόρκη, Διεθνές Κοινοβούλιο των λαών.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια