30 Μαΐου 2021

Φόρουμ Σάο Πάολο: Καμπάνια | Αποκλεισμός ΟΧΙ, Αλληλεγγύη Ναι | Μάιος και Ιούνιος 2021

Από το φόρουμ του Σάο Πάολο, ξεκινήσαμε την καμπάνια:
«Αποκλεισμός ΟΧΙ, αλληλεγγύη ΝΑΙ – Η Δική μας Αμερική για τη ζωή» , που θα διεξαχθεί έως τις 23 Ιουνίου, την ημερομηνία ψηφοφορίας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών του ψηφίσματος 74/7 με τίτλο «Αναγκαιότητα τερματισμού του οικονομικού, χρηματοοικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Κούβας
» .

Ο στόχος είναι να καταγγείλουμε τον εξωεδαφικό χαρακτήρα (επιπτώσεις εκτός επικράτειας ΗΠΑ) και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου που αποτελεί η εφαρμογή του αποκλεισμού, το κύριο εμπόδιο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κούβας, η οποία αποτελεί την πιο κατάφωρη και μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λαών του Αμερική.

Ο κόσμος βιώνει τον αντίκτυπο της πολυδιάστατης κρίσης, που επιδεινώθηκε από την πανδημία COVID-19 και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες έθεσαν την αγορά πάνω από τη ζωή των ανθρώπων, αντί της επικρατούσας συνεργασίας και αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντί να αναστέλλουμε μονομερή μέτρα κατά της Κούβας, αυτό που βλέπουμε είναι η επιδείνωση αυτών των μέτρων, η οποία επηρεάζει άμεσα την ικανότητα των χωρών να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Επίσημα, λέγεται ότι από τις  μονομερείς κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών τα φάρμακα εξαιρούνται. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν είναι δυνατόν να αγοραστούν ιατρικά είδη εύκολα, ούτε να τα μεταφερθούν σε αυτές τις χώρες, ούτε να τα χρησιμοποιήσουν  στα συστήματα δημόσιας υγείας τους. Αυτό  ο αποκλεισμός  την εποχή του COVID-19 δεν είναι απλώς ένα έγκλημα πολέμου σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης (1949) και όπως ορίζεται από την Επιτροπή Διεθνούς Δικαίου των Ηνωμένων Εθνών, είναι επίσης έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Παρά τον αποκλεισμό, αυτό που προσφέρει η Κούβα στην ανθρωπότητα είναι η αλληλεγγύη και η συνεργασία. Η ιατρική ταξιαρχία αλληλεγγύης προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σε περισσότερες από 40 χώρες και η χώρα παράγει τα πρώτα υποψήφια εμβόλια στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Ο αποκλεισμός επηρεάζει άμεσα τη ζωή των ανθρώπων στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και η επιδείνωση του κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι πολύ ανησυχητική. Σας προσκαλούμε να μάθετε για την εκστρατεία και να συμμετάσχετε σε αυτήν τη διάδοση πληροφόρησης. Το κλειδί για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι η συνεργασία και η αλληλεγγύη.

#BloqueoNoSolidaridadSi #NuestraAmericaPorLaVida

Campaña: Bloqueo No, Solidaridad Si | Mayo y junio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια