16 Ιανουαρίου 2020

Κούβα: Ευρωπαϊκή Μπριγάδα 2020 (13 Ιουλίου -1 Αυγούστου) - Πρόσκληση

Πρόσκληση για την 50η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα Εθελοντικής Εργασίας και Αλληλεγγύης με την Κούβα «Χοσέ Μαρτί»

Αγαπητέ φίλε/η, 

Κατά το έτος της 60ης επετείου από την σύστασή του, το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών, όπως και κάθε χρόνο, υποδέχεται με ικανοποίηση του φίλους της ευρωπαϊκής ηπείρου, που μας συντροφεύουν στην Ευρωπαϊκή Μπριγάδα Εθελοντικής Εργασίας και Αλληλεγγύης με την Κούβα «Χοσέ Μαρτί», με στόχο να γνωρίσουν την πραγματικότητα του λαού μας και να συνεισφέρουν στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας πραγματοποιώντας μεροκάματα εθελοντικής εργασίας. 


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε μέρη ιστορικού, οικονομικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στις επαρχίες θα δοθούν διαλέξεις πάνω σε θέματα της σύγχρονης και διεθνούς πραγματικότητας, θα γίνουν συναντήσεις με οργανώσεις της κουβανικής κοινωνίας και του λαού, γενικότερα. 


Αυτή, η 50η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα Εθελοντικής Εργασίας και Αλληλεγγύης με την Κούβα «Χοσέ Μαρτί», θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της 60ης επετείου του Ινστιτούτου μας, και της 61ης επετείου από την νίκη της Επανάστασης, γεγονός που θα μοιραστούμε μαζί σας, με τους εορτασμούς της 26ης Ιουλίου, κατά την 67η Επέτειο από την Επίθεση στα Στρατόπεδα Μονκάδα και Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες. 

Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα από τις 13 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου του 2020, στις επαρχίες Αρτεμίσα, Αβάνα, Βίγια Κλάρα και Σιενφουέγος. Περιλαμβάνει 21 διανυκτερεύσεις: από αυτές, οι 17 είναι στο Διεθνές Κάμπινγκ «Χούλιο Αντόνιο Μέγια» (CIJAM), που βρίσκεται στον Δήμο Καϊμίτο, 45 χιλιόμετρα από την πόλη της Αβάνας και 4 διανυκτερεύσεις στις επαρχίες (2 στην Βίγια Κλάρα και 2 στο Σιενφουέγος). 


Η διαμονή είναι στο κόστος των 475 cuc* για κάθε μπριγαδίστα και περιλαμβάνει κατάλυμα (σε κοινά δωμάτια μέχρι 5 άτομα στο CIJAM), πλήρη διατροφή, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και μεταφορά σε όλες τις δραστηριότητες που προβλέπονται στο πρόγραμμα. Οι επιπλέον διανυκτερεύσεις έχουν κόστος 15 cuc κατ’ άτομο και θα πληρωθούν απευθείας στο CIJAM, όπως και οι εναλλακτικές δραστηριότητες.Δεν θα γίνονται δεκτές συμμετοχές για λιγότερο από 10 ημέρες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ταξιδέψετε έχοντας ιατρική ασφάλεια που να σας καλύπτει στην Κούβα. 

Τα μεροκάματα αγροτικής εργασίας θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές γύρω από το Κάμπινγκ, που δημιουργήθηκε το 1972 και το οποίο διαθέτει κατάλληλες συνθήκες για την ικανοποίηση της συλλογικής διαβίωσης και των αναγκών των ανθρώπων που μας επισκέπτονται από διάφορα μέρη του κόσμου. 

Με την συμμετοχή του, ο μπριγαδίστας δεσμεύεται να εκπληρώσει το καθορισμένο πρόγραμμα και να τηρεί επαρκώς τους κανόνες συμπεριφοράς, πειθαρχίας και κοινωνικής συμβίωσης. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι ανοιχτές για τους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 15 Ιουνίου του 2020. Για να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε να στείλετε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις : euroiberia@icap.cudirector.europa@icap.cu και ventas4@amistur.cu τις παρακάτω πληροφορίες: Όνομα και Επώνυμο, Νο. Διαβατηρίου, ηλικία, ημερομηνία γέννησης, επάγγελμα, γλώσσες που γνωρίζετε, χώρα προέλευσης, ημερομηνία και ώρα άφιξης στην Κούβα, Νο. Πτήσης και αεροπορική εταιρεία, καθώς και ημερομηνία και πτήση αναχώρησης. 

Για τους φίλους που βρίσκονται στην Αβάνα πριν την έναρξη της Μπριγάδας, προβλέπεται η μεταφορά τους προς το CIJAM από την έδρα του ICAP, την Κυριακή, 12 Ιουλίου, στις 17.00 μμ. 

Θα εκτιμούσαμε πολύ την παρουσία σας στην 50η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα Εθελοντικής Εργασίας και Αλληλεγγύης με την Κούβα «Χοσέ Μαρτί», γι’ αυτό και σας προσκαλούμε εγκάρδια να συμμετέχετε σε αυτές τις ημέρες αδελφοσύνης μεταξύ των λαών μας. 

Αδελφικά, 
Διευθυντής  της 50ης Ευρωπαϊκής Μπριγάδας «Χοσέ Μαρτί» Εθελοντικής Εργασίας και Αλληλεγγύης με την Κούβα. 



Την επιβεβαίωση της συμμετοχής και την φόρμα εγγραφής μπορείτε να τις στείλετε στα παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια