28 Οκτωβρίου 2019

Κούβα: Kαμπάνια για την απελευθέρωση του Λούλα


Το Κεντρικό Συνδικάτο Εργαζομένων Κούβας (CTC) συμμετέχει στην καμπάνια συλλογής υπογραφών για την απελευθέρωση του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα

Η καμπάνια που προκηρύχτηκε από Κεντρικό Συνδικάτο Εργαζομένων Κούβας (CTC) και το Κουβανικό Ινστιτούτο για τη Φιλία των Λαών (ICAP) ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 28 Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα και αποτελεί μέρος της σχετικής διεθνούς καμπάνιας.

Ο πρόεδρος του ICAP Φερνάντο Γκονζάλες, επαναβεβαίωσε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και την δέσμευση στον αγώνα για τον Λούλα και κάλεσε τον κουβανικό λαό να απορρίψει “την βάναυση στρατηγική του ιμπεριαλισμού που προωθείται με τη συνεργασία της δεξιάς της περιοχής”.

Οι υπογραφές που θα συγκεντρωθούν θα κατατεθούν στην 3η Αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση για την Δημοκρατία και ενάντια στο Νεοφιλελευθερισμό, που θα πραγματοποιηθεί στην Αβάνα 1-3 Νοεμβρίου 2019.

Σε διεθνές επίπεδο η καμπάνια “Lula Libre” (Λευτεριά στον Λούλα) επιδιώκει την αλληλεγγύη με τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας που είναι φυλακισμένος από 7 Απριλίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια