7 Ιανουαρίου 2018

H δεύτερη μακροβιότερη γυναίκα στην κόσμο είναι Κουβανή

Foto: Granma.cu
H Μαρία Εμίλια ντε λα Καλιδάδ Κεσάδα, γεννήθηκε στις 5 Γενάρη του 1901 και είναι η μόνη που βρίσκεται στη ζωή από τα 16 αδέρφια της που έφτασαν μέχρι 90 χρονών.

Η κουβανή Μαρία Εμίλια ντε λα Καλιδάδ Κεσάδα, η επονομαζόμενη με αγάπη “Mima” (Γιαγιά), κατάγεται από την επαρχία Σιενφουέγος, στη νότια ακτή της Κούβας και είναι 117 ετών, είναι η μακροβιότερη γυναίκα στη χώρα της και η δεύτερη μακροβιότερη στον κόσμο.  Η “Mima” γεννήθηκε στις 5 Γενάρη του 1901 και είναι η μόνη που βρίσκεται στη ζωή από τα 16 αδέρφια της που έφτασαν μέχρι 90 ετών.

“Είναι πια αδύναμη, βρίσκεται πάντα στο κρεβάτι ή στην πολυθρόνα, αλλά έχει καθαρό μυαλό και σε καλή κατάσταση μνήμη”, δήλωσε σχετικά με την κατάσταση της υγείας της ο μονσενιόρ Εμίλιο Αρανγκούρεν, επίσκοπος της επαρχίας Ολγίν και φίλος της Κεσάδα.

Η Μαρία Εμίλια δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα από τους εκπροσώπους του βιβλίου Γκίνες ως ένας από τους μακροβιότερους ανθρώπους στον κόσμο, παρ ότι πέρσι πέθανε η ιταλίδα Έμα Μοράνο (γεννημένη στις 29 Νοέμβρη 1899) και η Τζαμαικανή Βιολέτ Μπράουν (γεννημένη στις 10 Μάρτη 1900), η οποίες ήταν επικεφαλής στη λίστα των μακροβιότερων γυναικών που ζούν στη Γη. Η Ναμπί Ταχίμα από την Κακοσίμα γεννημένη το 1900 και η Γιαπωνέζα Τσίγιο Μιγιάκο (1901), την οποία η κουβανή περνά κατά 4 μήνες σε ηλικία, βρίσκονται επίσης στη λίστα ως οι μακροβιότερες γυναίκες σε παγκόσμια κλίμακα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια