11 Απριλίου 2013

Χαιρετιστήριο του ΚΚ Κούβας στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ


Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας χαιρετίζει το 19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και εκφράζει τις πιο ειλικρινείς ευχές του για την επιτυχία του σημαντικού αυτού γεγονότος.


Το ΚΚΕ δουλεύει και αναπτύσσει δράση στη χώρα της Ευρώπης που βιώνει με τον πιο σκληρό τρόπο τη δομική κρίση του καπιταλισμού. Η καλπάζουσα ανεργία, οι ανοιχτές επιθέσεις ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση, το ξήλωμα των κατακτήσεων που επιτεύχθηκαν με πολύχρονους και σκληρούς αγώνες των εργαζομένων, είναι η καθημερινότητα τoυ δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού.

Η Ευρώπη οπισθοχωρεί γοργά σε κοινωνικό επίπεδο, όπως και στις συνθήκες διαβίωσης, καταρρίπτονται οι μύθοι του λεγόμενου «κοινωνικού μοντέλου της αγοράς» και η ψευδαίσθηση της αστικής δημοκρατίας. Γίναμε μάρτυρες της ανάδειξης κυβερνήσεων που επιβάλει το κεφάλαιο και της γενικής κρίσης των παραδοσιακών αστικών κομμάτων.

Στη γεωγραφική μας περιοχή, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, η κατάσταση είναι εξίσου περίπλοκη, ωστόσο, οι επαναστατικές και προοδευτικές διαδικασίες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή και το πνεύμα αντιιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης που επικρατεί στην ήπειρο, μας ενθαρρύνουν στην πάλη μας για την εδραίωση της οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην Κούβα.

Σήμερα επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση του κοινωνικού μας συστήματος, στην οικοδόμηση μιας αποδοτικής οικονομίας που θα αποτελεί τη σταθερή βάση των κοινωνικών μας κατακτήσεων και στη διατήρηση της ενότητας και της συνοχής του κουβανικού λαού γύρω από το κόμμα, ώστε η σοσιαλιστική μας Επανάσταση στην Κούβα να επικρατήσει στο χρόνο και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο για τις σημερινές και μελλοντικές γενιές Κουβανών.
Η αλληλεγγύη των αδερφών κομμάτων, όπως το ΚΚΕ, είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πυλώνες πάνω στους οποίους βασίστηκαν επίσης η δύναμη και η ζωτικότητα της Κουβανικής Επανάστασης.

Ευχαριστούμε τους Ελληνες κομμουνιστές για τη στήριξή τους στην πάλη μας ενάντια στο εγκληματικό οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που εντείνει η σημερινή κυβέρνηση Ομπάμα, ενάντια στις καμπάνιες του Τύπου στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού για να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητά μας, και για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών ηρώων που κρατούνται άδικα στις φυλακές των ΗΠΑ, για την πάλη τους ενάντια στην τρομοκρατία.

Εκφράζουμε άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη μας στους Ελληνες κομμουνιστές ότι ξέρουν πώς να σταθούν στο ύψος των σημερινών προκλήσεων και ότι θα έχουν νέες επιτυχίες εμπνευσμένες από τις ιδέες που υπερασπίζονται και από τις ηρωικές αγωνιστικές παραδόσεις του κόμματος και του λαού τους.


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια