4 Απριλίου 2015

Η Κούβα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την “Agenda Conectar 2020”


Η Κούβα θα εκπληρώσει τους στόχους που έθεσε στην Agenda Conectar 2020 για τη διεθνή ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών, η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU).

Με δηλώσεις του στο Cubadebate ο Ernesto Rodríguez, γενικός διευθυντής πληροφορικής του Υπουργείου Επικοινωνιών, εξήγησε ότι αυτοί οι στόχοι εμπεριέχουν την ανάπτυξη, ολοκλήρωση , στήριξη και καινοτομία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. 

Επεσήμανε επίσης ότι η Κούβα ως μέλος της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU)  προετοιμάζει και σχεδιάζει στρατηγικά την εκπλήρωση αυτών των στόχων. Το Κράτος εργάζεται ώστε  οι τηλεπικοινωνιακοί πόροι και το ιντερνέτ να είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι   σε όλους τους Κουβανούς.

Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, γιατί το ζήτημα της χρηματοδότησης  είναι το κλειδί για την ανάπτυξη των υποδομών.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής του Υπουργείου Επικοινωνιών, δήλωσε ότι Κούβα  σκοπεύει να είναι ξεκάθαρη όσο αφορά τη χρήση αυτών των τεχνολογιών, στα ζητήματα που συνδέονται με την ισχύουσα νομοθεσία, καθιστώντας σαφή υποχρεώσεις και δικαιώματα.

Σχετικές αναρτήσεις:
Ζunzuneo



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια