30 Αυγούστου 2024

Στις ¨Comunas¨ της περιφέρειας Μπαρίνας στη Βενεζουέλα

 


("Κοινότητα ή τίποτα") 
25 Aυγούστου 2024 , Περιφέρεια Μπαρίνας, Βενεζουέλα 

                                                Προβολή λευκώματος

Βαγγέλης Γονατάς

4.505 κοινότητες σε όλη τη χώρα αποφάσισαν με γενική ψηφοφορία στις 25 Ιουλίου 2024 (για δεύτερη φορά) ποιό έργο θα υλοποιηθεί στο χώρο ευθύνης τους το επόμενο διάστημα.  

28 Αυγούστου 2024

Αφιέρωμα στον κουβανικό κινηματογράφο στην Πορταριά παρουσία του πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Θεσσαλία του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα κ. Aramis Fuente Hernandez, κατόπιν της επίσκεψης που του απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, διοργανώνει αφιέρωμα στον κουβανικό κινηματογράφο, με την προβολή της ταινίας Cuba Libre, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Πορταριάς, στον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου «Αρχοντικό» Πορταριάς.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο πρέσβης, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Το αφιέρωμα στον κινηματογράφο της Κούβας εντάσσεται στο υψηλής ποιότητας πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο εκτός των άλλων προσβλέπει και στην ψυχολογική ενδυνάμωση των κατοίκων περιοχών που επλήγησαν από τον τυφώνα «Daniel».

19 Αυγούστου 2024

Βούλιαξαν οι δρόμοι του Καράκας και 100 πόλεων της Βενεζουέλας από τους Τσαβίστας

Ο λαός της Βενεζουέλας συμμετείχε αυτό το Σάββατο στη μεγάλη πορεία για την Ειρήνη, κατά του φασισμού, της βίας και για την υποστήριξη του εκλεγμένου προέδρου @NicolasMaduro

17 Αυγούστου 2024

Επιστολή υποστήριξης για τη Βενεζουέλα: ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Aδόλφο Πέρες Εσκιβέλ, οι πρώην πρόεδροι Μανουέλ Σελάγια, Έβο Μοράλες και περισσότεροι από 300 διανοούμενοι και ηγέτες του κόσμου

Ο κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης από την Αργεντινή, Aδόλφο Πέρες Εσκιβέλ,  ο  Μανουέλ Σελάγια  , πρώην πρόεδρος της Ονδούρας, ο Έβο Μοράλες  πρώην πρόεδρος του Πολυεθνικού Κράτους της Βολιβίας, μαζί με περισσότερους από τριακόσιους διακεκριμένους διανοούμενους, συγγραφείς, δημοσιογράφους, πολιτικούς ηγέτες και ακτιβιστές απορρίπτουν την απόπειρα πραξικοπήματος κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΌΠΕΙΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΉΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΈΛΑΣ.

16 Αυγούστου 2024

Βενεζουέλα, προεδρικές εκλογές 2024: Μια ποιοτικά ανώτερη απόπειρα πραξικοπήματος χωρίς τύχη


 
 Βαγγέλης Γονατάς

Όταν ζεις ιστορικές καταστάσεις, είναι πιθανόν να μην το αντιλαμβάνεσαι σε πραγματικό χρόνο, αλλά αμέσως μετά και από κάποια απόσταση. Έχω την αίσθηση ότι αυτό ακριβώς βιώσαμε στο Καράκας.

Βρέθηκα στη Βενεζουέλα από τις 23 έως τις 30 Ιουλίου προσκαλεσμένος από το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV) μαζί με την Lamprini Thoma και τον Rachiotis Yiannis, ως διεθνείς παρατηρητές στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου 2024.

1 Αυγούστου 2024

Ποιός είναι ο “ταξικός υποψήφιος” του αντιτσαβικού PCV

Ο  Ενρίκε Μάρκες  είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Ζούλια, όπου και δίδαξε. Η πολιτική του ζωή ξεκίνησε από το “Movimiento 20” μέσα στο πανεπιστήμιο και στη συνέχεια αναπτύχθηκε στο συνδικαλιστικό κόμμα “La Causa R”. Στο κόμμα αυτό συνδέθηκε με την εκστρατεία που οδήγησε τον Φρανσίσκο Αριας Κάρντενας  στη θέση του κυβερνήτη της Ζούλια, ενώ αργότερα εξελέγη βουλευτής της ίδιας  πολιτείας   για την περίοδο 2000-2005, όπου σχημάτισε την κοινοβουλευτική ομάδα της αυτονομίας, αντιπολιτευόμενη στην κυβέρνηση του  Ούγκο Τσάβες.  

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια