16 Ιουλίου 2024

To εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα Cimavax καταχωρήθηκε στη Λευκορωσία

Η καταχώριση στη Λευκορωσία του πρώτου θεραπευτικού εμβολίου κατά του καρκίνου του πνεύμονα δείχνει τα αποτελέσματα του βιοτεχνολογικού και φαρμακευτικού τομέα, παρά τον αποκλεισμό των ΗΠΑ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες.

Στον λογαριασμό του στο X, ο υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε την είδηση που κυκλοφόρησε πρόσφατα, η οποία ανέφερε την καταχώριση στην ευρασιατική χώρα του εμβολίου Cimavax, που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας της Κούβας.

14 Ιουλίου 2024

Χαβιέρ Σοτομαγιόρ, ο αθάνατος πρίγκιπας (+Φωτογραφίες +Βίντεο)

Αβάνα (Prensa Latina)
Το παιδί Χαβιέρ Σοτομαγιόρ δεν φανταζόταν ποτέ ότι μια μέρα θα ήταν ο άνθρωπος που θα πηδούσε το ψηλότερο άλμα στον κόσμο με τη δύναμη των ποδιών του και πολύ περισσότερο ότι το ρεκόρ του θα γινόταν ένα από τα παλαιότερα στον αθλητισμό.

Ο ίλιγγος του για τα ύψη είναι μια ειρωνεία που εμπόδιζε τους μάντεις της πατρίδας του να ερμηνεύσουν με ακρίβεια τα σημάδια που άφηναν οι θεότητες Ορίσα  στον πίνακα προβλέψεων.

12 Ιουλίου 2024

Eνότητα των κομμουνιστικών, αριστερών και προοδευτικών κομμάτων ενάντια στο φασισμό

Ο Ρομπέρο Μοράλες Οχέδα, δέχθηκε χθες τον Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) και την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέας Οργάνωσης της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Ρομπέρτο Μοράλες Οχέδα, δέχθηκε χθες τον Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) και την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε.

"Είναι μεγάλη ικανοποίηση που σας υποδεχόμαστε εδώ, η παρουσία σας θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να εδραιώνουμε τη φιλία και την αδελφοσύνη μεταξύ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας", είπε ο Κουβανός ηγέτης του κόμματος καλωσορίζοντάς τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ.

6 Ιουλίου 2024

Η Ρωσική αεροπορική εταιρεία μετέφερε σε ένα έτος στην Κούβα πάνω από 100.000 επιβάτες

Περισσότεροι από 100.000 επιβάτες έχουν χρησιμοποιήσει τις πτήσεις της
Rossiya Airlines (Όμιλος Aεροφλότ) προς το Βαραδέρο της Κούβας από την έναρξη των πτήσεων προς το θέρετρο της Καραϊβικής την 1η Ιουλίου 2023, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η Rossiya μετέφερε 110.000 επιβάτες στο δρομολόγιο Μόσχα-Βαραδέρο κατά τη διάρκεια του έτους. Άλλοι 20.000 επιβάτες πέταξαν προς την Αβάνα από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2023.

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια