28 Σεπτεμβρίου 2023

CDR: Η μεγαλύτερη μαζική οργάνωση της Κούβας γιορτάζει την 63η επέτειό της ~ (+video)

Οι Επιτροπές Υπεράσπισης της Επανάστασης (CDR), η μεγαλύτερη μαζική οργάνωση της Κούβας, γιορτάζουν την 63η επέτειό τους, ενώ βιώνουν μια διαδικασία αναζωογόνησης των δομών τους και προσαρμογής στους νέους καιρούς.

Η οργάνωση πραγματοποίησε το 10ο συνέδριό της με τη δέσμευση να συνεχίσει να τελειοποιεί το έργο της Κουβανικής Επανάστασης, με το χαρακτηριστικό πνεύμα της μαχητικότητας και της αντίστασης, και με επίκεντρο την ανάλυση των προβλημάτων με μια ανανεωμένη προσέγγιση και την προβολή δράσεων που θα προσφέρουν στη χώρα στη σημερινή συγκυρία.

Ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, ανακοίνωσε στις 28 Σεπτεμβρίου 1960, σε μια ομιλία μπροστά από το πρώην Προεδρικό Μέγαρο (σήμερα Μουσείο της Επανάστασης), τη γέννηση των CDR, μιας οργάνωσης που δημιουργήθηκε για την υπεράσπιση της κοινωνίας σε κάθε γειτονιά. Από την ίδρυσή της, οι Επιτροπές δραστηριοποιούνται στον αγώνα κατά του εγκλήματος, της παρανομίας, της διαφθοράς, των ναρκωτικών και της κοινωνικής απειθαρχίας, και για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων έχουν δημιουργηθεί στις κοινότητες ομάδες επαγρύπνησης.

Κατά την έναρξη του 10ου Συνεδρίου της την προηγούμενη ημέρα, ο εθνικός συντονιστής της ομάδας,  Χεράρντο Ερνάτες, τόνισε ότι τα CDR είναι ικανά να αναλάβουν νέα καθήκοντα και να συμβάλουν στην άμυνα της χώρας της Καραϊβικής.

Ο επίσης Ήρωας της Δημοκρατίας της Κούβας τόνισε ότι η μαζική οργάνωση εργάζεται σε μια διαδικασία αναζωογόνησης και ενίσχυσης, η οποία περιλαμβάνει την αλλαγή της ηλικίας ένταξης, τροποποιήσεις στις δομές της γειτονιάς και την απονομή του καθεστώτος του "Νέου της γειτονιάς" σε όσους ξεχωρίζουν στο έργο τους στις κοινότητές.

Επισήμανε ότι  προηγήθηκε του 10ου Συνεδρίου μια ευρεία διαδικασία συζήτησης σε όλο το νησί, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την εσωτερική λειτουργία των CDR.

Η οργάνωση, επεσήμανε, έχει μπροστά της την πρόκληση να ενισχύσει τη δουλειά με τις οικογένειες προκειμένου να εμφυσήσει την αίσθηση του της  στράτευσης και της συλλογικότητας στις νέες γενιές των Κουβανών, καθώς και να ενισχύσει την επαναστατική προπαγάνδα με δικούς της πόρους, να ενθαρρύνει την εθελοντική εργασία και να εντείνει την εκστρατεία για την εξοικονόμηση ενέργειας.



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια