2 Ιουλίου 2023

Πιάστηκε καρχαρίας στη Μαλεκόν της Αβάνας

Xρήστες αναφέρουν στα κοινωνικά δίκτυα τη σύλληψη, το Σάββατο 1 Ιουλίου, ενός καρχαρία στην περιοχή La Punta, στην παραλία της Αβάνας, ο οποίος προφανώς ανήκει στο είδος του μπλε καρχαρία.

Αν και η εμφάνιση καρχαριών στον κόλπο της πρωτεύουσας δεν είναι συχνή, η παρουσία αυτών των ζώων στα κουβανικά νερά δεν είναι ασυνήθιστη.

Ο μπλε καρχαρίας είναι ένα πελαγίσιο είδος καρχαρία που απαντάται σε όλα τα θερμά και εύκρατα ύδατα του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Καραϊβικής και του Κόλπου του Μεξικού. Το είδος αυτό είναι γνωστό για το έντονο μπλε χρώμα του άνω μέρους του σώματός του, το οποίο τον καθιστά εύκολα αναγνωρίσιμο.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αλίευση καρχαριών σε αστικές περιοχές μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο τόσο για τους λουόμενους όσο και για τους ίδιους τους καρχαρίες, καθώς τα ζώα αυτά μπορεί να υποστούν σοβαρούς τραυματισμούς όταν πιαστούν σε δίχτυα αλιείας ή σε αγκίστρια. Επομένως, συνιστάται η λήψη μέτρων για την αποφυγή της τυχαίας σύλληψης καρχαριών και άλλων θαλάσσιων ζώων.

Προειδοποιούμε τους χρήστες για τη σημασία της μη διάδοσης εικόνων που δείχνουν σκληρή μεταχείριση των ζώων και, κυρίως, ότι η πρακτική της κακοποίησης των ζώων τιμωρείται σύμφωνα με την κουβανική νομοθεσία.

Reportan en redes sociales captura de un tiburón en el malecón habanero | Cubadebate



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια