1 Φεβρουαρίου 2023

Το τρένο των Μάγια πάνω στις πέτρες της Κούβας - (+video)

Η πέτρα για το σιδηροδρομικό έργο στο Μεξικό εξάγεται από το Σιενφουέγος.

Το τρένο των Μάγια, ένα μεγάλο έργο μεταφορών της κυβέρνησης του Μεξικού, θα διανύσει 1.554 χιλιόμετρα μέσω 40 δήμων σε πέντε πολιτείες: Γιουκατάν, Κιντάνα Ροο, Καμπέτσε, και Τσιάπας, και θα έχει 20 σταθμούς και 14 στάσεις.

Η πέτρα rajón που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του εν λόγω σιδηροδρόμου – ένα καμάρι της μηχανικής, σύμφωνα με τα λόγια του Μεξικανού Προέδρου  Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ  – προέρχεται από το λατομείο Αριέτε, στον δήμο Παλμίρα, στην επαρχία Σιενφουέγος, και μεταφέρεται σιδηροδρομικώς στο λιμάνι.

Ο Βλαντιμίρ Χόρχε Φουέντες, γενικός διευθυντής της Εταιρείας Οικοδομικών Υλικών του Σιενφουέγος (EMCC), εξήγησε ότι, για να ικανοποιηθεί η ζήτηση για περισσότερα από 1.400.000 κυβικά μέτρα πετρώματος, ήταν απαραίτητο να εφαρμοστεί η μεταλλευτική ανάπτυξη στο λατομείο.


Αυτό περιλαμβάνει γεωτρήσεις και ανατινάξεις, μεταφορά σε αποβάθρα φόρτωσης για τη σιδηροδρομική μεταφορά των μεγαλύτερων όγκων πέτρας (επί του παρόντος περίπου 3.000 τόνους την ημέρα) στις υπαίθριες αποθήκες του τερματικού λιμενικού σταθμού .

Ο διευθυντής τόνισε την πολυπλοκότητα της διαδικασίας, λόγω της οποίας ήταν απαραίτητο να κινητοποιηθούν άλλοι φορείς που ανήκουν στον Ανώτερο Οργανισμό Διοίκησης Επιχειρήσεων, προερχόμενοι από διάφορες επαρχίες, με άνδρες και ομάδες. από όλη την επικράτεια, όπως η ECOA-37 και η Ecoing-12. 

Ο μηχανικός Ράντυ Αλκάνταρα Μαρτίνες,  τεχνικός διευθυντής της Εταιρείας Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Υπηρεσιών, επεσήμανε ότι πρόκειται για μια εργασία μεγάλης τεχνικής ακρίβειας, για την επίτευξη των παραμέτρων στο σπάσιμο της πέτρας   και  είναι εργασία μεγάλου κίνδυνου λόγω της χρήσης εκρηκτικών, αλλά  διαβεβαίωσε ότι υπάρχει σχετική εμπειρία και εξειδίκευση .

Επιχειρούν τρία συνεργεία, (γεώτρηση, ανάπτυξη ορυχείων και ανατινάξεις) και το τρυπάνι Flexi-roc, ένας υπερσύγχρονος ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ο μοναδικός στο είδος του στη χώρα.

Η μέγιστη απόδοση του προγράμματος θα είναι το Μάρτιο, που θα πρέπει να εξάγονται 200.000 τόνοι το μήνα. Όλα αυτά χωρίς να επηρεαστεί η συνήθης ροή εργασιών του λατομείου Σαντιάγο Ραμίρες, ο οποίος συνεχίζει την παραγωγική ροή σκυροδέματος, γρανίτη, χαλικιού και σκόνης, καθώς αποτελεί μία από τις βασικές γραμμές τροφοδοσίας της εθνικής αγοράς.

Ο Γενικός Διευθυντής της EMCC ανέφερε ότι υπάρχουν επαρκή αποθέματα για την κάλυψη της ζήτησης από την κυβέρνηση του Μεξικού και των αναγκών  της παραγωγής για εγχώρια κατανάλωση.

ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΟΣ ΣΤΟ ΓΙΟΥΚΑΤΑΝ

Το άλλο βασικό σκηνικό  στη διαδικασία εξαγωγής βρίσκεται  στο λιμάνι Πέρλα ντελ Σουρ. Στις 20 Ιανουαρίου, το πλοίο Gazibey απέπλευσε για το Μεξικό, φορτωμένο με πέτρα   στα τέσσερα αμπάρια του. Ήταν η δεύτερη αποστολή  πετρώματος. το πρώτο απεστάλη μόλις πριν από λίγες μέρες, με περίπου 25.000 τόνους.

Σιγά- σιγά τελειοποιούμε τη διαδικασία, δήλωσε ο ΄εκπρόσωπος της Ναυτιλιακκής Εταιρείας, Οσκαρ Μπουστάμαντε Άλβαρες. Από εδώ και πέρα ​​σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε ένα πιο ευέλικτο σύστημα που θα μας επιτρέψει να εξοικονομήσουμε χρόνο και να αυξήσουμε την παραγωγικότητα, πρόσθεσε.

Ο Ρενιέρ  Ρεινα Αρέβαλο, επικεφαλής του τμήματος μεταφορών της EMCC, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη φόρτωση και εκφόρτωση της πέτρας rajón, επεσήμανε ότι πρόκειται για λιμενική επιχείρηση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κούβα,  και γι αυτό χρειάστηκε  να προσαρμόσουμε  τις οργανωτικές διαδικασίες αυτού, ώστε να ρέει σωστά, 24 ώρες το 24ωρο, σε τρεις βάρδιες.

Το τρένο των Μάγια στο Μεξικό, , με επένδυση 2.820 εκατ. πέσος, είναι ένα μοναδικό έργο στο είδος του, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί το τέταρτο τρίμηνο του 2023.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια