25 Δεκεμβρίου 2020

KOYBA - Στιγμιότυπα του Επαναστατικού Πολέμου: 25 Δεκεμβρίου

 1956

Ο Φιντέλ αποφασίζει να φύγουν οι αντάρτες από το αγρόκτημα του Mongo Pérez*, του αγρότη που προσέφερε ανεκτίμητη βοήθεια. Η πορεία ξεκινά στις 11 το βράδυ και τον
συνοδεύουν 17 άνδρες, 14 από αυτούς που αποβιβάστηκαν με την Γκράνμα και 3 αγρότες.

 
Καθώς ξεκινάμε πάλι την πορεία προς τη Σιέρα Μαέστρα, όπου θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να κερδίσουμε ή να πεθάνουμε, θέλουμε να καταγράψουμε την εκτίμησή μας στον σύντροφο Ραμόν Πέρες Μοντάνο και την οικογένειά του, που μας βοήθησαν να συγκεντρώσουμε το πρώτο απόσπασμα του εκστρατευτικού μας σώματος , μας παρείχε κατάλυμα για οκτώ μέρες και μας έφερε σε επαφή με το Κίνημα στο υπόλοιπο νησί.

Η βοήθεια που λάβαμε από αυτόν και από πολλούς σαν αυτόν στις πιο κρίσιμες μέρες της επανάστασης είναι αυτό που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τον αγώνα με περισσότερη πίστη από ποτέ, πεπεισμένοι ότι ένας λαός σαν τον δικό μας αξίζει όλες τις θυσίες. Δεν ξέρουμε πόσοι από εμάς θα πέσουν στον αγώνα, αλλά εδώ είναι οι υπογραφές όλων ως απόδειξη της απεριόριστης ευγνωμοσύνης.

25/12/1956

Υπογραφές: Fidel Castro , Universo Sánchez , Juan Almeida , Ciro Redondo , Ramiro Valdés , Armando Rodríguez , René Rodríguez , Francisco González , Rafael Chao Santana , Efigenio Ameijeiras , Calixto Morales, Camilo Cienfuegos, R Benítez, Ernesto Guevara Serna, Raúl Castro.


Πηγή : Pasajes de la guerra revolucionaria
Στιγμιότυπα του Επαναστατικού Πολέμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια