16 Μαρτίου 2020

To “ELLINIKA HOAXES” σε διατεταγμένη υπηρεσία βγάζουν fake news το κουβανικό φάρμακο για τον κορονοϊό


Ενδεχομένως, η μιντιακή επίθεση αναξιοπιστίας στο κουβανικό φάρμακο έχει να κάνει με την τελευταία είδηση για την κόντρα Γερμανίας – ΗΠΑ όσον αφορά την ιδιοκτησία και εμπορική εκμετάλλευση του, υπό ανακάλυψη(?) εμβολίου για τον ιό. 

Σε αυτόν τον κόσμο, κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να μην πεθάνουν τώρα χιλιάδες άνθρωποι ενώ κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται για τρελά κέρδη από τους επιζήσαντες για την κατόπιν εορτής πρόληψη (εμβόλιο).

Αυτό που δεν λέει το δημοσίευμα του  εθνικού ντίλερ του (πολυ)εθνικού  λογοκριτή, είναι ότι πολλά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ που αναφέρει ότι αναπαρήγαγαν την είδηση (και έσπευσαν να την κατεβάσουν άρον-άρον), ανέφεραν ως πηγή το ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων). Αν το ELLINIKA HOAXES (EH) θεωρούν fake news την είδηση, θα έπρεπε να αναφέρουν βασικά την αρχική πηγή, αλλά τότε θα γελούσε κάθε πικραμένος. 

Ως γνωστό, αναφορές για το κουβανικό φάρμακο έκανε η προεδρία της Κούβας, οι αρχές της Κίνας, της Βενεζουέλας , οι αρχές της Λομβαρδίας (Ιταλία) και πολλών άλλων χωρών και φυσικά πολλά διεθνή ΜΜΕ. 

Παρ όλα αυτά, το ΕΗ υποστηρίζει: “Όλα τα δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά σε αυτό το φάρμακο και τη συνεργασία μεταξύ της Κούβας και της Κίνας έχουν ως πηγή είτε σελίδες ενημέρωσης που εδρεύουν στη Κούβα ή άλλες ισπανόφωνες σελίδες. Αυτή η πληροφορία δε βρίσκεται σε καμία μεγάλη σελίδα ενημέρωσης ή επιστημονικού φορέα”

Από αυτό προκύπτει ότι το ΕΗ θεωρεί αναξιόπιστα, εν δυνάμει παραγωγούς fake news τις σελίδες που εδρεύουν στην Κούβα καθώς και άλλες ισπανόφωνες σελίδες (βλ.Λατινική Αμερική), στην Κίνα, ενδεχομένως στη Ρωσία, στις Αραβικές χώρες και σε όλα πλην ΗΠΑ και Ευρώπη μέρη του κόσμου,. Απολύτως λογικό, αν λάβουμε υπ οψιν ότι η σελίδα του ΕΗ αναφέρει ως βασικούς του χρηματοδότες το 2019: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (11.000€) και το Facebook (302.400$). 

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος Στάμος Αρχοντής επιχειρεί και μία επιστημονική τεκμηρίωση αναφέροντας ότι: “Με απλά λόγια ιντερφερόνη άλφα 2β ονομάζεται η ενεργή χημική ένωση όχι το εμπορικό προϊόν. Την ίδια χημική ένωση χρησιμοποιεί ως βάση το αντίστοιχο φάρμακο που αναπτύχθηκε στη Κούβα και φέρει την ονομασία Heberon® Alfa R. Εν ολίγοις η κουβανική κυβέρνηση δεν ανέπτυξε την ιντερφερόνη άλφα 2β, απλά χρησιμοποίησε την ένωση για να παράγει ένα φάρμακο”

Δεν είμαι επιστήμονας, όπως οι περισσότεροι από μας. Ένας φίλος μου που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας με ενημέρωσε, από το πρώτο δημοσίευμα, ότι πριν λίγο καιρό είχε λάβει ως (πανάκριβη) αγωγή ομώνυμο φάρμακο αμερικανικής εταιρείας. Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι ακόμα και οι απλοί εμπορικοί φαρμακευτικοί κατάλογοι το αναφέρουν και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι πρόκειται γι αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε δραστική ουσία, εκ της οποίας παράγονται πολλά φάρμακα. Οι κουβανοί΄- και όχι τώρα - παρήγαγαν ένα φάρμακο με αυτή τη δραστική ουσία, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και είχε θετικά αποτελέσματα στους ασθενείς του κορονοϊού στην Κίνα. 

Τι διαφορετικό έγραψαν τα επίμαχα δημοσιεύματα; 
Εγραψαν ότι: 
1. H Κίνα έφτιαξε ήδη εργοστάσιο σε συνεργασία με την κουβανική εταιρεία και παράγει το φάρμακο
2. Το φάρμακο χρησιμοποιείται ήδη σε κάποια νοσοκομεία της Ισπανίας
3. 15 ακόμα χώρες ζητούν να το αποκτήσουν
4. Οι αρχές της Λομβαρδίας στην Ιταλία υπέβαλαν αίτημα στην κουβανική κυβέρνηση για αποστολή ιατρικής βοήθειας.

Τι από αυτά είναι fake news ;
Όλα αλήθεια είναι, που όμως το μιντιακό κατεστημένο θέλει να εξαφανίσει. 

Τέλος,το δημοσίευμα καταλήγει: “Μετά από εκτεταμένη έρευνα σε βάσεις δεδομένων για κλινικές δοκιμές δεν καταφέραμε να βρούμε κάποια καταχώρηση η οποία να αφορούσε χρήση του σκευάσματος Heberon® Alfa R της Κουβανικής κυβέρνησης στο πλαίσιο αντιμετώπισης της COVID-19”

Αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει μεγαλύτερη βάση κλινικών δοκιμών από τους δεκάδες χιλιάδες ασθενείς της Κίνας, που όλα δείχνουν ότι νίκησε τον ιό. Υπάρχουν σήμερα πιο αξιόμαχοι από τους Κινέζους γιατρούς και πιο αξιόπιστες από τις υγειονομικές αρχές αυτής της χώρας, που βεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του κουβανικού φαρμάκου ;


Ενδεχομένως, η μιντιακή επίθεση αναξιοπιστίας στο κουβανικό φάρμακο έχει να κάνει με την τελευταία είδηση για την κόντρα Γερμανίας – ΗΠΑ όσον αφορά την ιδιοκτησία και εμπορική εκμετάλλευση του, υπό ανακάλυψη εμβολίου (?) για τον ιό. 

Σε αυτόν τον κόσμο, κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να μην πεθάνουν τώρα χιλιάδες άνθρωποι ενώ κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται για τρελά κέρδη από τους επιζήσαντες για την κατόπιν εορτής πρόληψη (εμβόλιο). 

Σε ότι μας αφορά, θα συνεχίσουμε την μετάφραση και διακίνηση, μέσω των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων, ειδήσεων που το μιντιακό κατεστημένο θέλει να κρύψει. Θα συνεχίζουμε την δικτύωση και επικοινωνία με όσους ενδιαφέρονται με κάθε διαθέσιμο μέσο. 

Δεν μας αφορούν τα “ELLINIKA  HOAXES”.  
Στην κοινωνία -όπως ακριβώς και στη φύση - το κάθε μέτρο γεννά το αντίμετρο.

Eικόνα από ενημερωτική δράση για τα μέτρα πρόληψης σε δημοτικό σχολείο της Κούβας.


8 σχόλια:

  1. Το ψωμάκι τους βγάζουν οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών... τώρα για τους έμισθους φασίστες (Ellinika Hoaxes) στο στόχαστρο η σοσιαλιστική Κούβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο βήχας του κορονοϊού και η ενόχληση των Ελληνικών Hoaxes με την Κούβα δεν κρύβονται – Περί “παραπληροφόρησης” για την Ιντερφερόνη Άλφα 2Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ellinikahoaxes.gr παραπληροφορούν
    Χαρακτηριστικό δείγμα παραπληροφόρησης το δημοσίευμα των ελεγκτών της παραπληροφόρησης για το κουβανικό αντιικό φάρμακο που χρησιμοποιείται στην Κίνα κατά του κορωνοϊού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To “ELLINIKA HOAXES” σε διατεταγμένη υπηρεσία βγάζουν fake news το κουβανικό φάρμακο για τον κορονοϊό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To “ELLINIKA HOAXES” σε διατεταγμένη υπηρεσία βγάζουν fake news το κουβανικό φάρμακο για τον κορονοϊό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To “ELLINIKA HOAXES” σε διατεταγμένη υπηρεσία βγάζουν fake news το κουβανικό φάρμακο για τον κορονοϊό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα Ellinika Hoaxes «βάφτισαν» fake news το κουβανικό φάρμακο για τον κοροναϊό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κουβανικό φάρμακο είναι αποτέλεσμα της οικοδόμησης του Σοσιαλισμού που κατάργησε το καπιταλιστικό κέρδος και είχε κριτήριο της ανάπτυξης όλων των κοινωνικών αναγκών. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση με την επαναφορά του Καπιταλιστικού κέρδους. Σε μια πορεία θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

      Διαγραφή

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια