16 Μαρτίου 2020

Η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από την Ρωσία


Τα μέτρα που πήρε η Ρωσία από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα ήταν να κλείσει τα σύνορα της με την φίλη και εμπορική εταίρο Κίνα. Έγινε το ίδιο και με το Ιράν και την Ιταλία. 

Όσοι Ρώσοι πολίτες έπρεπε να επιστρέψουν από αυτές τις χώρες πέρασαν 14 μέρες καραντίνα. Μέχρι σήμερα τα σχολεία, τα γυμναστήρια, οι επιχειρήσεις λειτουργούν όλα κανονικά. 

Για όσους θα επιχειρηματολογήσουν ως η κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια κλπ θα πω πως ίσως να μπορείς να βαφτίσεις 3-4 θανάτους διαφορετικά αλλά όχι να κρύψεις τις επιπτώσεις μια επιδημίας - όχι σήμερα με όλα αυτά τα μέσα επικοινωνίας. Επίσης θα πω πως τα δυτικά ΜΜΕ την έχουν στη μπούκα και δεν θα χάναν ευκαιρία να "επιτεθούν" αν κάτι τέτοιο συνέβαινε. 

Η αλήθεια είναι πως ότι γνώμη να έχουμε για τα σοβιετικά καθεστώτα είχαν υποδομές και συστήματα υγείας που δημιούργησαν και την αντίστοιχη κουλτούρα - σε επιτελικό επίπεδο εννοώ -, τα υπολείμματα της οποίας διατηρούνται μέχρι σήμερα.

   Όπως μου γράφει η Όλγα* χώρες σαν την Ιταλία και την Ισπανία ουδέποτε είχαν εθνικό σύστημα υγείας εν αντίθεση με τις πρώην ανατολικές χώρες αλλά και δυτικές χώρες με κοινωνικό κράτος όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αγγλία κάποτε κλπ.

Αυτό πληρώνουμε σήμερα. Αυτές είναι οι ευθύνες της κεντρικής εξουσίας που προσπαθεί - ως συνήθως - όταν φαίνονται τα εγκληματικά κενά των πολιτικών της να μετακυλίσει την ευθύνη στο άτομο, στον πολίτη. 


Αξίζει να μοιραστώ μαζί σας τις πληροφορίες μιας φίλης μου* από τη Μόσχα σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης του κορονοιού. Η ερώτηση μου αφορούσε το κλείσιμο των σχολείων. ιδού η απάντηση της:


"Well, about schools. They are not closed generally, there are few closed where a child with coronavirus was detected. There are some restrictions, but in general the situation is regular. Entrance of chinese, iranian and italian people is closed. Russians from these countries must pass through isolation and quarantine for 14 days.
I talked to one Russian epidemiologist, she is working with this pandemia right now .............. Her opinion is that the best measures are in the countries with the rest of the soviet system of healthcare. China is very strict but it also helped a lot to control the disease. European countries like Italy or Spain were not ready for such thing because of their poor social system against diseases."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια