30 Οκτωβρίου 2015

Λουλούδια στη θάλασσα για τον ήρωα με το πλατύ χαμόγελο


Eίναι μια παράδοση των πιονέρων της Κούβας, κάθε 28 Οκτώβρη να ρίχνουν λουλούδια στα ποτάμια και στη θάλασσα, αποδίδοντας φόρο τιμής στον Κομαντάντε Καμίλο Σιενφουέγος, τον 'Ήρωα του Γουαγιαχάι.

Η μέρα άρχισε με εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της χώρας και στη συνέχεια έγιναν πορείες μέχρι τις παραλίες ή τις όχθες των ποταμών. Στα σχολεία που δεν έχουν κοντά θάλασσα ή ποτάμι, πραγματοποιήθηκαν ειδικές εκδηλώσεις στα σχολικά συγκροτήματα, τα πάρκα ή τις πλατείες.


Στη φετινή επέτειο του χαμού του Καμίλο (28/10) έλαβε χώρα επίσης, η συγκρότηση των δημοτικών προεδρείων της Οργάνωσης των Πιονέρων Χοσέ Μαρτί, ΟPJM, στις οποίες συμμετέχουν οι πρόεδροι των κολεκτίβων των δημοτικών, γυμνασίων και των ειδικών σχολείων, καθώς και οι αντιπρόσωποι των αθλητικών και καλλιτεχνικών σχολείων, στις περιοχές που βρίσκονται.

Η συμμετοχή των ενηλίκων, όπως οι επικεφαλής της Μεθοδολογικής ομάδας και της ομάδας των Συμβούλων, αποτελεί μέρος της κολεκτίβας, υπό τη διοίκηση του δημοτικού προέδρου της OPMJ.

H λειτουργία των δημοτικών προεδρείων είναι να οργανώνει την εσωτερική ζωή της οργάνωσης των Πιονέρων στο επίπεδο της βάσης, με σκοπό να παρακολουθούν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των κολεκτίβων των πιονέρων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου