28 Ιουνίου 2009

Remy Maιlan & Soussy Band


από Στέλιος Μυλόβας
στα "Βορεια της Αθήνας (28/6/2009)"


Τυχαία σε ένα μουσικό καφενείο ακούσαμε ένα νέο Λάτιν σχήμα. Οι ‘’REMY MAYLAN and SOUSSI BAND’’ αν και κουτσουρεμένοι λόγω οικονομικής κρίσης μας εντυπωσίασαν από την πρώτη στιγμή. Μέσα σε λίγους μήνες παρακολουθώντας την εξέλιξή τους από τρίο σε κουαρτέτο και αναπτύσσοντας το ρεπερτόριό τους έπεισαν ότι πράγματι είναι ένα σχήμα που έχει μέλλον. Ο REMY MAYLAN έχει καταφέρει να δέσει ένα σχήμα 2 Κουβανοί και 2 Έλληνες και να αποδίδει με αυθεντικότητα γνωστά Λάτιν κομμάτια που έχουν ακουστεί κατά κόρον από πολλά σχήματα.

Η μπάντα όμως του REMY τα ξαναζωντανεύει προσθέτοντας εκτός από την άποψη του ταλαντούχου ηγέτη της ένα απίστευτο ρυθμό που μόνο στην Κούβα μπορείς να ακούσεις. Η ερμηνεία του REYI είναι απολαυστική σε συνδυασμό με την σκηνική του παρουσία που δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Η αμεσότητα και η επικοινωνία με το κοινό είναι ο βασικός στόχος τους και το καταφέρνουν πολύ καλά.

Στο τομέα αυτό μου θύμισαν ένα πολύ μεγάλο Κουβανέζικο συγκρότημα που είχα ακούσει πριν χρόνια, τους IRAKERE, οι οποίοι μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να σηκώσουν από τις καρέκλες τους όλους τους ψυχρούς βόρειους Πολωνούς που τους άκουγαν. Η σύγκριση βέβαια αδικεί τον REMY και το γκρούπ του μιας και αντιτάσσουν απέναντι στην 30μελή μπάντα των IRAKERE, την τετράδα τους.

Εκτός από τον REMY την μπάντα πλαισιώνουν η κόρη του Rosanna Mailan, μια υπέροχη φωνή που βοηθά πολύ παίζοντας πλήκτρα συμβάλλοντας με τον τρόπο της στη δημιουργία αυτού του ιδιαίτερου ρυθμού του σχήματος, ο Ελληνας μπασίστας Σωτήρης Δράκος γεμίζει επαρκώς το σχήμα προσπαθώντας να μπει στο πετσί του ρόλου του. Τέλος ο άλλος Ελληνας οΛάμπρος Κουνενής που παίζει κρουστά είναι πράγματι αποκάλυψη γιατί όχι μόνο έχει καταλάβει την μουσική που παίζει αλλά προσπαθεί με επιτυχία να πάει και πιο πέρα. Η εμπειρία του από τα ακούσματα αλλά και την ζωή στην Λατινική Αμερική τον βοηθούν να βγάλει σε πέρας τις δύσκολες αποστολές που του αναθέτει ο REMΥ και να βάζει και την δική του σφραγίδα στο σχήμα. 

Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου και τον εμπλουτισμό του ρεπερτορίου τους με περισσότερα τραγούδια από το σήμερα της Κούβας θα κερδίζουν όλο και περισσότερους φίλους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας