20 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Κιμ Γιονκ Ουν αναγνωρίζει την ισχυρή ώθηση της Κούβας στο σοσιαλισμό

Πιονγιάνγκ -16 Σεπτεμβρίου (Prensa Latina) -  Ο Πρόεδρος Κιμ Γιονκ Ουν αναγνώρισε σε επιστολή του προς τον πρώτο γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC) Ραούλ Κάστρο, την σοβαρή ώθηση της οργάνωσης και του κουβανικού λαού στην υπόθεση του σοσιαλισμού, ανέφεραν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας. 

Σύμφωνα με το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ACNC), ο πρόεδρος του Κόμματος Εργασίας της Κορέας (PTC) αναγνωρίζει στο κείμενο ότι το νησί ξεπερνά όλες τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες υπό την ηγεσία του PCC. 

Η επιστολή προς τον Ραούλ Κάστρο ήταν απάντηση σε επιστολή που έστειλε στις 9 Σεπτεμβρίου ο κορυφαίος ηγέτης του κουβανικού κόμματος στον Κιμ Γιονκ Ουν, με αφορμή την 72η επέτειο της ίδρυσης από τον Κιμ Ιλ Σουνγκ, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ( DPRK). 

Σύμφωνα με το ACNC, σε μια άλλη προσωπική επιστολή, ο επίσης πρόεδρος της Κορεατικής Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του νησιού, Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ, για το μήνυμά του για την επέτειο ίδρυσης της ΛΔΚ και τα συλλυπητήριά του για την λυπηρή απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις υλικές ζημιές, που προκλήθηκαν από διαδοχικούς τυφώνες που έπληξαν αυτή τη χώρα. 

Ο Κιμ Γιονκ Ουν απαντώντας στον Ντίας Κανέλ, διαβεβαίωσε ότι οι παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Αβάνας και Πιονγκγιάνγκ θα συνεχίσουν να ενισχύονται. 

Διαβεβαίωσε τέλος, ότι αυτή η αδιάκοπη πρόοδος στις σχέσεις μεταξύ Κούβας και ΛΔΚ θα βασιστεί στο πνεύμα των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την ιστορική συνάντηση και τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν με τον πρόεδρο της Κούβας κατά την επίσκεψή του εδώ (στην Β.Κορέα) τον Νοέμβριο του 2018.

www.prensa-latina.cu


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια