19 Αυγούστου 2020

Νόμπελ στους γιατρούς της Κούβας: “H αυτοκρατορία αντεπιτίθεται”

 ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΛΑ  ΤΑ  ΛΕΦΤΑ

ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ    ΟΙ "ΠΡΟΘΥΜΟΙ"


Πολύ γρήγορα φάνηκε ότι η αντικουβανική καούρα των ellikia hoaxes, της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και της κ. Σοφίας (παντός καιρού) Βούλτεψη , δεν ήταν ούτε αυθόρμητη, ούτε “τυχαία”, ούτε απλά ιδεολογική. 

"Θα δοθούν τρία εκατομμύρια σε οργανώσεις που θα συλλέγουν, εξετάζουν και αναλύουν πληροφορίες για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων και καταναγκαστική εργασία" κατά την εργασία των Κουβανών γιατρών στο εξωτερικό. Αποδέκτες είναι τόσο οργανώσεις στην Κούβα, όσο και στις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Η χρηματοδότηση θα είναι τριετής και θα αφορά μισθοδοσία, έξοδα ταξιδίων, καθώς και γραφεία και υλικοτεχνική υποδομή". USAID

Το Νόμπελ Ειρήνης στους γιατρούς της Κούβας, “Εκτός από τις αμοιβές εκατομμυρίων που συνεπάγεται, έχει χρησιμεύσει για την έναρξη μιας μεγάλης παγκόσμιας προπαγανδιστικής εκστρατείας που προβάλει την εκμεταλλευτική επιχείρηση ως “ανθρωπιστικό επίτευγμα” και δράση “βοήθειας και αλληλεγγύης”. Η κουβανική κυβέρνηση έχει ακόμη κινητοποιήσει το διπλωματικό της σώμα της και τα τεράστια διεθνή της δίκτυα σε μια σταυροφορία για να είναι οι κουβανικές ιατρικές ταξιαρχίες υποψήφιες το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Ο ορισμός αναμένεται να ανακοινωθεί στις 13 Αυγούστου, στα γενέθλια του για σχεδόν μισό αιώνα δικτάτορα της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο”. “Médicos Cubanos Libres contra el COVID-19”


USAID: 3.000.000 $ για την αντιμετώπιση των κουβανών γιατρών
Η υπηρεσία «Διεθνούς Ανάπτυξης» USAID, που υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ανακοίνωση δυο προγράμματα ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο να πληγεί το κύρος της Κούβας σε διεθνές επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, θα δοθούν τρία εκατομμύρια σε οργανώσεις που θα συλλέγουν, εξετάζουν και αναλύουν "πληροφορίες για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων και καταναγκαστική εργασία" κατά την εργασία των Κουβανών γιατρών στο εξωτερικό. Αποδέκτες είναι τόσο οργανώσεις στην Κούβα, όσο και στις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Η χρηματοδότηση θα είναι τριετής και θα αφορά μισθοδοσία, έξοδα ταξιδίων, καθώς και γραφεία και υλικοτεχνική υποδομή. 

Σίγουρα ένα σοβαρό κομμάτι από αυτό το χρήμα κατέληξε στο ανεκδιήγητο τσίρκο στο youtube με έδρα – φυσικά – το Μαιάμι. Στο κανάλι αυτού του φαιδρού κυρίου παρελαύνουν από υψηλόβαθμα αστέρια της μαφία του Μαιάμι, μέχρι ο πολύ Λουίς Αλμάγρο, ο ξεφωνημένος ΓΓ του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ). Πρόσφατα ο χαριτωμένος μπούλης αφιερώνει ουκ ολίγο χρόνο στα βίντεό του, για να κατηγορήσει τους κουβανούς γιατρούς για τα μύρια όσα και φυσικά να αναπτύξει θεωρίες συνωμοσιολογίας (με το αζημίωτο) για την πρωτοβουλία για το Νόμπελ στους Κουβανούς Γιατρούς. Σύμφωνα με αυτές, όλοι εμείς είμαστε “πληρωμένοι πράκτορες της δικτατορίας του Κάστρο και όλος ο θόρυβος για τους γιατρούς και το Νόμπελ είναι για να ξεπλύνουμε το καθεστώς”. Eνοείται ότι ο ίδιος και το βοθροκάναλό του, είναι φανατικός οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ, του Μάρκο Ρούβιο και κάθε σκουπιδιού της ευρύτερης περιοχής. 

Είναι τo φρούτο των τελευταίων ημερών, “πρωτοβουλία” που δημιουργήθηκε την περασμένη Δευτέρα από τις αντικουβανικές οργανώσεις “Archivo Cuba” και “No Somos Desertores” με έδρα (σωστά μαντέψατε) το Μαιάμι. Σκοπός της “πρωτοβουλίας” είναι να προωθήσει την “άμεση πρόσληψη κουβανών γιατρών χωρίς τη διαμεσολάβηση οργανισμών που συνδέονται με την κυβέρνηση της Αβάνας, διασφαλίζοντας την άμεση πληρωμή των αμοιβών, ταξιδιών, διαμονής, ιατρικής ασφάλισης και άλλων παροχών”. Παρ όλα αυτά, δεν έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τους κουβανούς γιατρούς, καθώς επαναλαμβάνει όλες τις κατηγορίες των ΗΠΑ για την ειδίκευση και τον επαγγελματισμό τους γενικότερα. Η “νεοσύστατη πρωτοβουλία” είναι αντίθετη στην απονομή του βραβείου Νόμπελ στους Κουβανούς Γιατρούς. Γιατί, όπως μας πληροφορεί: 

“Εκτός από τις αμοιβές εκατομμυρίων που συνεπάγεται, έχει χρησιμεύσει για την έναρξη μιας μεγάλης παγκόσμιας προπαγανδιστικής εκστρατείας που προβάλει την εκμεταλλευτική επιχείρηση ως “ανθρωπιστικό επίτευγμα” και δράση “βοήθειας και αλληλεγγύης”. Η κουβανική κυβέρνηση έχει ακόμη κινητοποιήσει το διπλωματικό της σώμα της και τα τεράστια διεθνή της δίκτυα σε μια σταυροφορία για να είναι οι κουβανικές ιατρικές ταξιαρχίες υποψήφιες το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Ο ορισμός αναμένεται να ανακοινωθεί στις 13 Αυγούστου, στα γενέθλια του για σχεδόν μισό αιώνα δικτάτορα της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο”. 

Τα παραπάνω αφορούν μόνο ένα κομμάτι της μιντιακής αντικουβανικής προπαγάνδας ενάντια στη διεθνή ιατρική συνεργασία της Κούβας. 

Όσο μας αφορά, μοιάζει εξωπραγματική η επίθεση και ο πόνος των αντικουβανών για το βραβείο νόμπελ στους κουβανούς γιατρούς. Ωστόσο, το σηκώνουμε το γάντι! Η αλήθεια της Κούβας είναι πολύ ισχυρή, δεν κοστολογείται – όπως δεν κοστολογήθηκε ποτέ σωστά – στους προϋπολογισμούς τους. 

Ποιος το περίμενε στις 28 Μαρτίου, μέσα στην καραντίνα, όταν ξεκίναγε στο facebook αυτή η πρωτοβουλία για το Νόμπελ, ότι θα προκαλούσε τέτοιους πονοκεφάλους και θα μετεξελισσόταν σε ένα διεθνές κίνημα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε κάθε γωνιά του κόσμου.
  
 Σχετικές αναρτήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια