17 Μαρτίου 2017

55η επέτειος της ίδρυσης της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών (UJC) της Κούβας


Foto: Jose M. Correa
Αβάνα – Με ένα ευρύ πρόγραμμα δραστηριοτήτων θα γιορταστούν στις 4 Απρίλη τα 55 χρόνια της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών (UJC) της Κούβας, ανακοινώθηκε χθες από την οργάνωση.

Ο εορτασμός της επετείου θα είναι αφιερωμένος στον ιστορικό ηγέτη της κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο Ρους και στην κληρονομιά του στη δουλειά της οργάνωσης, δήλωσε ο Ρομπέρτο Κόντε, μέλος του Εθνικού Γραφείου της UJC.  Στις 4 Απρίλη θα λάβει χώρα πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση στο θέατρο της πρωτεύουσας Καρλ Μαρξ και θα απονεμηθούν οι σημαίες και τα αναμνηστικά νομίσματα για την 55 επέτειο της οργάνωσης, πρόσθεσε.


Ο Κόντε δήλωσε στην εθνική τηλεόραση ότι το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει μια συναυλία του γκρουπ “Μονκάδα”, δραστηριότητες για τα παιδιά και μια αντιμπεριαλιστική κατασκήνωση.

Τόνισε επίσης, ότι στο διάστημα από τον Μάρτη έως τον Απρίλη έχουν προγραμματιστεί 36.000 δράσεις, όπως χώροι αναψυχής, πολιτιστικές και αθλητικές ανταλλαγές, σύμφωνα με τις αποφάσεις του 10ου Συνεδρίου της οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε το 2015. Η UJC, που ιδρύθηκε στις 4 Απρίλη 1962, είναι η πολιτική οργάνωση της κουβανικής νεολαίας και η ένταξη σε αυτήν είναι εθελοντική και επιλεκτική.

Ένα χρόνο πριν, είχε δημιουργηθεί η Λίγκα των Πιονέρων της Κούβας, που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Οργάνωση Πιονέρων Χοσέ Μαρτί.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια