4 Δεκεμβρίου 2021

"Κέντρο Φιντέλ Κάστρο" στην Αβάνα - (video)

 

Το «Centro Fidel Castro», που στεγάζεται σε μια κομψή έπαυλη στην   συνοικία Βεδάδο της Αβάνας, άνοιξε τις πόρτες του στην πέμπτη επέτειο από τον θάνατο του Κουβανού επαναστάτη.

Μια προτομή του Φιντέλ Κάστρο, δώρο από τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, το στρατιωτικό τζιπ με το οποίο διέσχισε την Κούβα, οι φθαρμένες μπότες του και το ρωσικής κατασκευής τουφέκι του είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα του Κουβανού ηγέτη που εκτίθενται σε νέο μουσείο προς τιμήν του.

Το Κέντρο παρουσιάζει την κληρονομιά και τις ιδέες του Κάστρο σε πολλές εκθεσιακές αίθουσες, ένα αμφιθέατρο, ένα βιβλιοπωλείο, κήπους καθώς και μια εκτενή βιβλιοθήκη, όπου συμπεριλαμβάνονται βιβλία που έγραψε ο κάποτε κάτοικος του νησιού και μυθιστοριογράφος Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν φωτογραφίες μαζί με τον Κολομβιανό συγγραφέα και στενό φίλο, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, καθώς και τα όπλα, το σακίδιο και το στρατιωτικό καπέλο του Κάστρο που τον συνόδευαν από τα βουνά Σιέρα Μαέστρα στην ανατολική Κούβα ως την πρωτεύουσα Αβάνα κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1959 οπότε και ανέτρεψε τον υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ δικτάτορα, Φουλχένσιο Μπατίστα.

«Δεν μπορεί κανείς να πει την ιστορία της ζωής του Φιντέλ Κάστρο χωρίς να αφηγηθεί την ιστορία της επανάστασης της Κούβας», είπε η Σίσι Αμπάι Ντίας, που εργάζεται στο νέο μουσείο. «Είναι αχώριστοι», ανέφερε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια