10 Δεκεμβρίου 2021

Εγκαινιάστηκε στην Κούβα το βιοτεχνολογικό συγκρότημα CIGB-Mariel, το πιο σύγχρονο της χώρας

Το βιοτεχνολογικό βιομηχανικό συγκρότημα CIGB-Mariel, το πιο σύγχρονο του είδους του στην Κούβα, εγκαινιάστηκε αυτή τη Δευτέρα με την παρουσία του Στρατηγού Ραούλ Κάστρο και του Προέδρου Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ.

Το ίδρυμα, το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου BioCubaFarma και του Κέντρου Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας (CIGB), είναι η πρώτη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας που ιδρύθηκε στην  Ειδική Ζώνη Ανάπτυξης Mariel , δήλωσε ο Κουβανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.


«Στο συγκρότημα θα διεξαχθεί έρευνα, θα αναπτυχθούν και θα παραχθούν νέα εμβόλια και φάρμακα για τη θεραπεία ασθενειών που αποτελούν τα κύρια προβλήματα υγείας στην Κούβα και στον κόσμο», είπε ο αρχηγός του κράτους.

«Στις παραγωγές του περιλαμβάνονται θεραπείες κατά του καρκίνου, του διαβήτη, των αυτοάνοσων και μολυσματικών ασθενειών, των εγκεφαλοαγγειακών παθήσεων, του COVID-19, μεταξύ άλλων», πρόσθεσε.

Για το σκοπό αυτό, το εργοστάσιο θα αναπτύξει φάρμακα εθνικής παραγωγής όπως το εμβόλιο Abdala ή τα φάρμακα Jusvinza, Heberprot-P και Heberferon.

Το συγκρότημα, που θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα του είδους του στην περιοχή, το είναι το αποτέλεσμα μιας επένδυσης που σχεδιάστηκε από Κουβανούς ειδικούς και μηχανικούς, είπε επίσης ο πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Eduardo Martínez, πρόεδρος του Ομίλου BioCubaFarma, επιβεβαίωσε ότι ο οργανισμός συνενώνει την καινοτόμο σκέψη του ιστορικού ηγέτη της Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο και την υποστήριξη των εθνικών αρχών.

Τα εγκαίνια του συγκροτήματος, αυτή τη Δευτέρα, συνέπεσαν με την όγδοη επέτειο από την έναρξη λειτουργίας της Ειδικής Ζώνης Ανάπτυξης Mariel, για ξένες επενδύσεις, ενός μεγάλου έργου ζωτικής σημασίας για την Κούβα.

Η πρωτοβουλία, που βρίσκεται στη δυτική επαρχία Αρτεμίσα, προωθεί τις άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα, από τον Νοέμβριο του 2013.



1 σχόλιο:

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια