30 Σεπτεμβρίου 2019

Εκδήλωση μπριγάδας 1ης Μάη 2019 στην Κούβα - Παρασκευή 4/10


Το 2017 και το 2018, όσο αυξάνονταν οι συλλογικότητες που έβαζαν την συμμετοχή στις μπριγάδες στην Κούβα στην ατζέντα τους, καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε να οργανώνονται από τους ίδιους τους μπριγαδίστες, αν είναι δυνατόν στον χώρο τους, οι ενημερωτικές εκδηλώσεις συζήτησης και αποτίμησης της μπριγάδας που επέστρεφε.


Ήδη, για την φετινή μπριγάδα της Πρωτομαγιάς έχουν γίνει  εκδηλώσεις – συζητήσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Χοσέ Μαρτί” - Αλληλεγγύη με την Κούβα τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας & Αλληλεγγύης και την Λαική Συνέλευση Γκύζη – Πολυγώνου

Επιπλέον, οι μπριγαδίστες της φετινής Πρωτομαγιάς πήραν και δημοσίευσαν 1 , 2 ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από την Κούβα και προετοίμασαν και παρουσίασαν σε μικρές συναντήσεις με παρέες, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. 

Το “επίσημο” βίντεο της μπριγάδας, που επιμελήθηκε η Elsa Vi, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στις 11 Ιουνίου 2019 στην εκδήλωση Βενεζουέλα, Κούβα, Λατινική Αμερική, ο ιμπεριαλισμός θα ηττηθεί - ΜΠΡΙΓΑΔΕΣ: ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ .

Η προσεχής εκδήλωση στις 4 Οκτώβρη είναι το αποκορύφωμα αυτής της δραστηριότητας καθώς αναμένεται η συνέχεια από τους μπριγαδίστες του Ιουλίου 2019 από την Κοζάνη. 

Η συνάντηση αυτή θα έχει ανοιχτό πάνελ και ατζέντα, στοχεύοντας να δώσει ο κάθε μπριγαδίστας την δική του ματιά, από την συμμετοχή του στη συναρπαστική εμπειρία του ταξιδιού που για κάποιους ήταν για χρόνια όνειρο ζωής. Ταυτόχρονα, θα αποτελέσει και την έναρξη της διοργάνωσης της Ελληνικής Μπριγάδας Αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα που προγραμματίζεται για τον Αύγουστο του 2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια